Vintips rödvin: Equinox (Merlot Petit Sirah)

Equinox rödvin etikettEquinox är en trevlig bekantskap som jag inhandlade på vinst och förlust. Etiketten har en enkel utformning med 3 löv och är lätt att känna igen.

Vinet är gjort på druvtyperna merlot (76 %) och petit sirah (24 %). Vinet är från distriktet Lodi (mellan San Franciscobukten och bergskedjan Sierra Nevada). Området har medelhavsklimat med varma dagar och svala vindar. Detta ger druvorna hög syra vilket är en förutsättning för att odla vin av hög kvalitet. Området Lodi är känt för kraftiga och balanserade viner.

Artikeln fortsätter under annonsen


Skulle sammanfatta detta som ett mjukt (ingen direkt strävhet), bärigt och smakrikt vin. Den officiella rekommendationen är servering till lammkött eller nötkött. För egen del blev det nachos-chips och salsa till, vilket jag tycker fungerade utmärkt.

Rödvinet Equinox inkom i systemets sortiment under oktober 2007, har nummer 6335 och kostar idag 75 kr.

Västervikstidningen utsåg detta vin till fynd/bästa köp.

Skriv gärna en kommentar om du har provat detta vin eller har andra vintips.

2 comments for “Vintips rödvin: Equinox (Merlot Petit Sirah)

  1. HEJ, HAR NYSS AVSLUTAT EN MYCKET GOD MIDDAG MED DIVERSE GODA TILLBEHÖR BEST BLA NYPLOCKADE KANTARELLER. TILL DENNA MIDDAG VALDE VI EQUINOX 2007. ETT VIN SOM VI LÄRT OSS TYCKA OM OCH DRICKER MED STOR FÖRTJUSNING. VI TAR GÄRNA ETT GLAS FÖRE MATEN VILKET VÅRA GÄSTER RUBRICERAR SOM ETT GOTT PRATVIN. M A O ETT ALLROUNDVIN SOM ÄR ETT AV VÅRA FAVORITER. HA EN BRA KVÄLL GÄRNA MED ETT GLAS AV DETTA VIN. HÄLSNINGAR FXRSÅN MARGARETA OCH ANDERS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *