Dela kreditkort med Apple Pay eller Google Pay

Många familjer vill dela på kostnaderna och en vanlig lösning är ett bankkort eller kreditkort med extrakort. Båda korten fungerar i praktiken som samma kort och alla inköp hamnar på en faktura. Tyvärr har inte alla banker extrakort och en del som har det tar avgift för det extra kortet. Visste du att du istället utan kostnad kan dela ditt kreditkort eller bankkort genom att använda Apple Pay eller Google Pay? Flera personer kan alltså använda samma kort och betala med blipp på ett smidigt sätt.

Lägg till ditt bankkort eller kreditkort i flera mobiler

Du kan till exempel lägga till ditt kreditkort i din partners mobil. För iPhone är det Apple Pay som gäller och för android är det Google Pay (appen heter numera Google Wallet).

Artikeln fortsätter under annonsen


Lägga till ett kort i Apple Pay eller Google Pay

För att lägga till ett kort i Apple Pay eller Google Pay så behöver du.

  1. Ha appen Apple Pay eller Google Wallet installerad (ofta förinstallerad).
  2. Alla kortuppgifter: Kortnummer, utgångsdatum och CVC.
  3. Mobilt bank-id för att bekräfta registreringen av kortet mot Apple Pay/Google Pay.

Varning: Lägg bara till ditt kort i mobilen hos personer som du litar på.

Fördelar med extrakort

Ett fysiskt betalkort har den uppenbara fördelen att du lätt kan dela det genom att lämna det ifrån dig. Det fungerar också på ställen som inte har stöd för blippbetalning. Det gäller till exempel en del bensinstationer och ett fåtal butiker. Min erfarenhet är dock att betalning med blipp fungerar på de flesta ställen. Om inte minnet sviker mig så har St1 en del bensinstationer där blipp inte stöds. Å andra sidan går det då även att betala tankningen via deras app. På Statoil brukar det gå att betala i efterhand i kassan. Så ett fysiskt kort behövs sällan för att tanka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *