Testa inte en iPhone (om du inte vill bli beroende)

Det tog mig 3 minuter med en Apple iPhone för att inse att jag måste ha en!

iPhone är inte tekniskt överlägsen på pappret, men när en iPhone väl ligger i handen inser man att siffror inte betyder något. Det jag sett på iPhone fungerar så otroligt mycket bättre än på andra telefoner. I slutändan är det hur sakerna fungerar som räknas. Apple hävdade vid lanseringen av iPhone att deras programvara ligger 5 år före konkurrenternas. Nu har väl konkurrenterna kört sina “kopieringsmaskiner” ett tag, men gissningsvis ligger Apple fortfarande några år före.

Artikeln fortsätter under annonsen


Det jag tror jag kommer gilla mest med iPhone är att den har en riktig webbläsare. Inte något mobilt stympat Internet här inte. Det är det “riktiga Internet” i iPhone som Apple väljer att kalla det. 🙂

En del gnäller på kameran i iPhone som “bara” är på 2 megapixel. Själv har jag svårt att förstå denna kritik. Det jag tycker saknas i iPhone är kamera med autofokus.Det finns ytterst få mobilkameror som har optik som ens kan göra 2 megapixel rättvisa. Själv använder jag ytterst sällan mer än 0,3 megapixel (640×480) på min Sony Ericsson W800i. W800i har förvisso nästan 3 år på nacken, men har fortfarande en bättre optik än många nya kameramobiler (t.ex. bättre än W880, W890). Jag använder i undantagsfall 1 megapixel och aldrig 2. Optiken är helt enkelt inte tillräckligt bra och högre upplösning ger isåfall bara mer brus i bilderna. Större bilder till ingen nytta alltså.

De bilder jag sett tagna med iPhone (2G) är mycket bättre än bilderna från W800i. Optiken i iPhone är också imponerande under mörka förhållanden, jämfört med andra kameramobiler.

Här kan du se hela presentationen av Steve Jobs om iPhone 3G.

Vill du inte bli beroende? Kolla inte på filmen nedan. 😉

2 comments for “Testa inte en iPhone (om du inte vill bli beroende)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *