Så mycket kostar iPhone 3G, Telia har släppt priserna

Telia har släppt priserna på iPhone 3G. Som väntat blev det ett paketpris, där man köper telefonen och samtidigt måste binda upp sig 18 eller 24 månader till en månadskostnad. Minst 299 kr i månaden får man vara beredd att betala. För mig framstår iPhone 3G med 16 GB minne, som det självklara valet. Med det billigaste abonnemangsalternativet iMini och 24 månaders bindningstid, så får man slanta upp 2495 kr för sin iPhone 3G.

Det som är sämre än väntat är de datamängder som ingår i Telias olika abonnemang döpta iMini (299kr/mån), iMidi (489kr/mån) och iMaxi (859kr/mån). Det ingår 100, 250 respektive 1000 megabyte. Det ingår också motsvarande antal fria minuter och SMS.

Artikeln fortsätter under annonsen


Befarar att man ganska snabbt kan komma upp i 100 megabyte. Att bara få 100 Mb data för 299 kr är snålt av Telia. Datatrafiken därutöver kostar 20 kr/Mb, jo du läste rätt! Dock har Telia en maxtaxa på 9kr/dag. Så i praktiken kommer man aldrig behöva betala mer än 30×9 = 270 kr extra per månad, oavsett utnyttjad datamängd. Dessutom kommer man säkert surfa på en del platser med WLAN (trådlöst nätverk) och då är det ju gratis. För övrigt ingår tillgång till Telias surfzoner och Telia homerun.

iPhones webbläsare är ju riktigt bra, nära på lika bra som på en vanlig dator. Därmed kommer man garanterat surfa en hel del på sin iPhone 3G. Det ju kul att kolla youtube, även på iPhone. Ja ni förstår, de där 100 megabyten kan försvinna ganska fort…

Har man ett annat Telia-abonnemang med bättre datavillkor, så kan man förstås överväga att använda det.

Oavsett så känner jag ett skriande behov av en iPhone 3G, nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *