Rebtel kritiserar Telias mVoIP-blockering

Rebtel går nu ut i en debattartikel och kritiserar Telias blockering av Skype, Viber, Rebtel och andra mVoIP-tjänster. Appar/tjänster som använder mobil datatrafik för röstsamtal kallas på teknikspråk för mobile Voice over IP (mVoIP).

Förutom att påpeka det galna i att särbehandla vissa typer av internettjänster, så refererar Rebtel till en undersökning som visar att 70 % av mobilkunderna överväger att byta operatör, om begränsningar av mVoIP införs.

Artikeln fortsätter under annonsen


“Har vi redan betalat för rätten att skicka ettor och nollor genom ett 3g-nät ska det inte spela någon roll vilken typ av applikation som står för trafiken.

Telias tilltag att strypa användningen av mvoip är ett klumpigt försök att skydda bolagets intäkter när användarna hittar smartare sätt att ringa på och företaget självt har missat innovationståget för mobila tjänster.”
Källa: Computer Sweden, Vi måste få köra appar i näten

Vad är Rebtel?

RebtelSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Rebtel i App store? är en app som likt Skype kan användas för att ringa gratis till andra Rebtel-användare. Du kan även ringa till andra som inte har appen, då till lokal samtalstaxa. Läs mer om Rebtel på rebtel.com

Protest mot Telia

Tycker du att Telia gör fel när de blockerar Skype, Rebtel och andra tjänster? Blogga, twittra och tipsa andra om följande sidor:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *