Smileys till iPhone: Så här skriver du dem

smileys iphoneHar du undrat hur man skriver smileys, uttryckssymboler, på iPhone? Hemligheten är att du behöver lägga till ett nytt tangentbord eller ett nytt “språk” om man så vill. Smileys tillkom i iOS 5, tidigare behövde man ladda ner en app, t.ex. Emoji free.

  1. Aktivera smiley-tangentbordet Emoji under Inställningar->Allmänt->Tangentbord->Utländska tangentbord->Lägg till nytt tangentbord…
  2. Starta en app som använder tangentbord/textinmatning, t.ex. Meddelanden/SMS eller Whatsapp (app för gratis textmeddelanden).
  3. Ställ dig i ett textfält, så tangentbordet visas. Klicka på jordgloben tills du ser smileys. Det går även att hålla ner på jordgloben och dra fingret till Emoji.

Tips: Observera att det finns flera flikar med smileys längst ner och du kan även svepa med fingret för att visa fler smileys under varje flik.

Artikeln fortsätter under annonsen


Se även video nedan som visar proceduren.

 

2 comments for “Smileys till iPhone: Så här skriver du dem

  1. Emoji känns väldigt asiatisk, finns det ingen som har gjort “västerländska” smileys till iPhone? (jmfr Skype chat t.ex) Emojis smileys är faktiskt ganska märkliga och det känns som om de ofta inte är så användbara (för västerlänningar). Tex. finns det ingen trött (gäspande) eller förvirrad emoji, i stort sett all mat är ris & nudlar och mer än hälften av gubbarna ser ut som om de mår jättedåligt – typ Edvard Munchs Skriet dåligt.

    Kulturkrock genom emoticons, spännande! 🙂

  2. Kan man ha samma sak på ipad för kunde jag inte hitta sånna Emalj app som passar eller kan instuleras på tangbordet på ipaden, tack så mkt på förhand för hjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *