Plaxo börjar ta betalt för att synca med Outlook

Jag har sedan ett drygt halvår använt gratistjänsten hos Plaxo för att synca kontakter och kalender mellan mina olika datorer och mobiltelefoner. Nu ställer Plaxo till det för mig, genom att de vill ha betalt för att kunna synca med Outlook. Idag kom nämligen ett mail med bland annat följande budskap.

We’re making some changes to our service in the coming weeks. The Outlook Synchronization feature, which has been a free feature of our service, will now become part of Plaxo Premium, effective July 30, 2009. This change will allow us to continue to invest in the development and support of this valuable (but high-cost) feature.

Outlook Synchronization will join other “power address book” features in the updated Plaxo Premium, alongside the Contacts De-Duper, Automated Backup and Recovery, Unlimited eCards, and VIP Support.

To ease the transition, we’re offering all current users of the Plaxo Toolbar a 20% lifetime discount on Plaxo Premium. You can upgrade to Plaxo Premium for $47.95/year, a $12.00/year savings off the $59.95 annual subscription. Sign up now to lock in your discount.

Plaxo sync outlook ical iphone w880Nu krävs alltså Plaxo premium för att kunna använda Plaxo mot outlook.

Artikeln fortsätter under annonsen


Plaxo har hittills fungerat bra för att synca min ganska komplexa prylmiljö (se bild till höger, klicka för stor version). Jag är dock inte speciellt sugen på att investera 48 dollar, ca 400 kr om året för att kunna synca med Outlook. Jag förstår samtidigt att Plaxo måste få in pengar någonstans och Outlook-sync vill ju de flesta faktiskt ha. Fast priset känns väl högt för vanliga användare. Är lite förvånad att Plaxo vågar sig på denna manöver. Jag förutspår en massflykt från Plaxo-nätverket, om de inte erbjuder ett billigare alternativ. Jag och kompisar har i alla fall redan börjat surfa/spana alternativ till Plaxo, både gratisalternativ och andra betalalternativ. Kraven är att det måste funka med: PC+outlook, Mac+iCal+Address book. Via iCal och Adress book kan man sedan synca till sin iPhone.
Bland annat fick jag följande lite lösryckta förslag idag.

Spanning Sync verkar bra men kostar något, Google-Mac
Soocial synkar Contacts PC-Mac-Google
gSyncit kostar men har funnits länge, PC-Google
Mac OS X Addressbook syncar med Google Contacts native
Google Calendar Sync synkar PC-Google gratis
Google CalDAV är gratis men sämre än Spanning Sync (?)
Kommentera gärna med tips hur man bäst syncar och gärna gratis eller billigt!

4 comments for “Plaxo börjar ta betalt för att synca med Outlook

  1. Hej Anders!

    Har du hittat någon lösning som du tycker funkar bra? Jag bytte till att synka med Google, men det funkar inte så bra om man har flera kalendrar och ska synka med Outlook. På min Mac går det att lösa, men jag har inte hittat någon lika bra lösning för Outlook som Plaxo var.

  2. Ja, precis. Jag har en kalender för jobb och en för familjehändelser samt en för min frus jourschema (eftersom jag fortfarande hoppas på att hon ska orka lägga upp en själv så att jag slipper lägga in hennes jourer).

    Har du kollat på Calgoo (http://www.calgoo.com) Jag hittade den igår, men har inte provat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *