Kameravarnare för iPhone, en “killer app”?

Kan en kameravarnare vara nästa “killer app” för iPhone 3G? Jag har i alla fall köpt programmet Cams Ahoy! EuropeSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Cams Ahoy! Europe i App store? (länk till App store). Ska direkt säga att jag egentligen inte känt något större behov av en fartkameravarnare. Jag kör inte ofta på vägar med kameror och brukar inte köra fort heller, men 7 kr kan det vara värt för att testa! En del spenderar ju drygt tusenlappen på en pryl som bara kan varna för kameror.

Programmet har en mycket bra kameradatabas från SCDB, som har över 99 % täckning i Europa. Programmet varnar bara för kameror i färdriktningen och man kan ställa in hur många meter innan kameran som varningen ska börja ljuda.

Artikeln fortsätter under annonsen


Jag har testat med ca 8 kameror på olika platser och programmet varnade för samtliga. Vid ett tillfälle varnade programmet lite senare än vanligt, kanske 300 m innan istället för inställda 500 m. Huruvida detta berodde på dålig GPS-täckning eller onoggrannhet i kameradatabasen är svårt att säga. Det är troligen en god idé att ha viss marginal på varningsavstånden (de förinställda är troligen väl tilltagna).

Programmet visar aktuellt avstånd till nästa kamera och gällande hastighetsgräns vid kameran. När man närmar sig kameran ljuder en varningssignal med jämna mellanrum. Anser programmet att du kör för fort, så ljuder även en polissiren-signal. När kameran är passerad ljuder en “pling-signal”.

Det finns även en gratisversion av programmet, Cams Ahoy! Free EuropeSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Cams Ahoy! Free Europe i App store?. Gratisversionen varnar för alla kameror, oavsett färdriktning. Det uppdateras också mer sällan med nya fartkameror. Bra för att testa programmets duglighet möjligen, men behöver du en kameravarnare är den riktiga versionen värd sina 7 kr.

Nedan hittar du skärmdumpar som visar Cams Ahoy! Europe i aktion. Klicka på bilderna för större version.

Kameravarnare Cams Ahoy EuropeKameravarnare Cams Ahoy EuropeKameravarnare Cams Ahoy EuropeKameravarnare Cams Ahoy Europe

Notera att priset för programmet är 7 kr när detta skrivs. Priserna i App store kan gå både upp och ned med tiden.

Har du använt programmet? Kommentera gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *