Hej då Telia! Hej Vimla!

vimla logoJag är ledsen Telia, men ni gav mig inget val. Jag hade abonnemanget Telia prata på surf. 99 kr/mån för 1 GB data och ni fick betalt för samtalsminuter och öppningsavgift. En ganska bra deal för oss båda tyckte jag. Kanske bäst deal för er. Men, ni skulle plötsligt ha 30 kr mer betalt per månad från 1 mars 2018 och jag fick inget i utbyte. Inte mer datatrafik. Inga fria samtal. Inga fria sms. Inte 4G istället för 3G (som abonnemanget av någon anledning var låst på). Det stack i ögonen. Ni ville kanske få mig att byta till Telia mobil komplett? 239 kr/mån för 1 GB data, fria samtal och SMS. Kändes inte så hett för mig. Jag hade sedan länge sneglat på Vimla, men eftersom ert nät oftast fungerat bra, såg jag ingen större anledning att byta. Men ert brev om prishöjning fick mig att vakna till ordentligt. Erbjudandet från Vimla var för bra helt enkelt. 100 kr/mån. Fria samtal. Fria SMS. 2 GB data/mån. 22 GB bonusdata från start som sparas och kan användas närsomhelst. Det gick också välja 4 GB data som alternativ, men då 60 samtal och 600 SMS/mån. Vimla använder Telenors nät och det funkade bra i 10 år för mig. När jag köpte iPhone 3G år 2008 blev jag “tvungen” att byta till Telia, eftersom de initialt hade exklusiv rätt att sälja iPhone 3G. 🙂 Nu är alltså cirkeln sluten, jag är tillbaka i Telenors nät, med Vimla. Porteringen funkade klockrent från Telia till Vimla och Telenors nät känns hittills minst lika bra som Telias runt Göteborg. Blir du också sugen på att överge din gamla mobiloperatör och testa Vimla? Vimla har just nu erbjudande så första 3 mån kostar det endast 50 kr/mån. Använd länken till Vimla här eller den nedan, det tjänar både du och jag på.

Få 10 kr rabatt varje månad på Vimla – Beställ via min tipslänk

Om du beställer via tipslänken nedan, så får du 10 kr i rabatt varje månad på ditt abonnemang hos Vimla.*

Artikeln fortsätter under annonsen


Tipslänk: https://vimla.se/?201802271604513027

Funkar Vimla bra?

Det funkar bra för mig hittills, men jag vill gärna höra hur det funkar för dig? Skriv gärna var du bor om du kommenterar nätets täckning, prestanda och stabilitet.

*) Samtidigt får jag också 10 kr rabatt. Rabatten gäller så länge vi båda har Vimla.

6 comments for “Hej då Telia! Hej Vimla!

 1. Hej Anders!
  Detsamma hände mig med mitt abonnemang med en grundavgift på 49 kr/ mån. Plötsligt kostar det 79kr/mån?
  Jag har detta gamla abonnemang kvar eftersom jag är minst halva året utomlands (utanför Europa) och då ställer av mobilen hemma – köper då abonnemang där jag befinner mig.
  Från att ha betalat ca 300 SEK för ingenting måste jag nu betala ca 500 SEK för samma om jag vill behålla mitt nummer när jag kommer till Sverige. – Ska se vad jag kan byta till?

  • Hej Ingvar!
   Det låter som du har ett fint gammalt abonnemang, 49 kr/mån var riktigt lågt. Antar att du betalar ganska mycket för samtalen då per minut?
   Vad du ska välja beror förstås på hur mycket du ringer och surfar, men
   spontant ser jag två alternativ för dig:
   1) Byt till kontantkort. Ingen fast månadskostnad. Samtal och surf blir dyrare, jämfört med om du väljer abonnemang, men säkert billigare än du har idag per minut. Snegla på Comviq kanske?
   2) Byt till Vimla (med risk för att låta som deras försäljare :-). Nej, jag jobbar varken på Vimla eller Telenor.). Du kan pausa abonnemanget hos Vimla utan kostnad, det görs enkelt i deras app eller via hemsidan. Mig veterligen är det enda mobiloperatören som erbjuder detta. När abonnemanget är pausat så betalar du 0 kr/mån och behåller självklart telefonnumret. Då går du alltså från 300 kr för ingenting, till 0 kr för ingenting.

   Ringer du ganska lite tror jag kontantkortet kan bli billigast, fast å andra sidan måste du ladda med pengar då och då vilket kan kännas lite omständligt. Tänk också på att du måste ladda minst 1 gång per år för att behålla ditt mobilnummer.

   Själv tycker jag abonnemang är smidigast, det bara rullar vidare.

   Om vi jämför Telia med Vimla för ett år blir det såhär:
   49 kr/mån i 12 mån => 588 kr. (Telia förut)
   79 kr/mån i 12 mån => 948 kr. (Telia nu)
   100 kr/mån i 12 mån => 600 kr. (Vimla, räknat på 6 mån/år pausat abonnemang)

   Om du bestämmer dig för Vimla via min länk så hamnar det förstås på 90 kr/mån.
   https://vimla.se/?201802271604513027

   Mvh Anders

   • Tack för informationen. Jag skall ta mig en titt på alternativen. Kanske kontantkort om man kan fylla på via internet? / Ingvar

 2. Hej! Jag funderar på att byta till Vimla och jag har Hallon nu.

  Hallon påstår, att jag beställt ett abonnemang, vilket jag inte gjort. De har dragit pengar sedan i augusti, men betalade bara tillbaka för 3 månader, vilket gjorde mig förbannad, så nu byter jag.

  • Hej!
   Jag förstår dig, sådant är irriterande. Kan bara tillägga att jag fortfarande använder Vimla. Har använt dem i drygt fyra år nu och tycker Vimla funkar bra.
   Om du eller någon annan vill byta till Vimla, så får du fortfarande 10 kr rabatt på månadsavgiften via min länk
   https://vimla.se/?201802271604513027

   PS Går självklart beställa nytt abonnemang/nummer med samma rabatt via länken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *