Lösning/firmware på gång för Go-tcha auto catch problemet med Pokemon GO på iOS

gotcha armband pokemon go

Om du spelar Pokemon GO på iPhone (iOS) och använder armbandet Go-tcha, så kanske du har haft problem med auto-catch funktionen under de senaste dagarna?

Artikeln fortsätter under annonsen


Om du har Pokemon GO version 1.53.2* och iOS version 11.1.2, så funkar inte längre auto-catch på Go-tcha. Manuellt fångande av Pokemon och snurrande av stops via knappen funkar dock fortfarande.

Uppdatering med lösning på gång till Go-tcha!

Enligt Codejunkies http://go-tcha.co.uk/ är problemet med auto-catch löst på de Go-tchas som levereras ut nu. Och än viktigare, en firmware-uppdatering kommer publiceras inom kort för befintliga Go-tcha användare.

Go-tcha users who have updated to version 1.53.2 may have encountered an issue with the Auto Catch features. This problem is triggered if users update to version 11.1.2 on their iOS device.

This issue has been dealt with on units that are now shipping and a firmware update for current Go-tcha users will be available shortly.

All other Go-tcha features are unaffected enabling use of the button to catch when prompted by the Go-tcha animation.

Tillfällig lösning för dig som ännu inte har problem

  • Om du fortfarande kör iOS 10, uppdatera inte till iOS 11.
  • Om du kör iOS 11, uppdatera inte Pokemon GO till 1.53.2.
  • Stäng av automatiska uppdateringar av appar och uppdateringar på iPhone under: Inställningar -> iTunes store och app store. Under sektionen automatiska hämtningar ser du till att Appar och Uppdateringar EJ är aktiverade.

Hur uppdaterar man Go-tcha med ny firmware?

Sannolikt uppdateras Go-tcha via bluetooth, men det finns i skrivande stund ingen officiell information hur det kommer gå till. Kanske kommer det en app till iPhone som uppdaterar Go-tchas firmware. En annan möjlighet är ett program till PC/Mac, men det skulle vara sämre eftersom inte alla datorer har bluetooth. Uppdatering via USB kan anses uteslutet, eftersom Go-tcha bara har 2 kontakter för USB-strömmatning (ej för data).

Är Go-tcha.co.uk en officiell sajt eller fejk?

Det har förekommit rykten att sajten Gotcha-co.uk är fejk, men mina undersökningar hittills tyder på att den är äkta. En Go-tcha återförsäljare i Australien säger sig ha fått kontakt med Datel/Codejunkies, som bekräftat att sajten är äkta och att en uppdatering är på gång. Se information här på Reddit. Sajten nämns också i denna tweetTwitter från PowerSavesPro. Codejunkies tycks ligga bakom kontot PowerSavesPro (namnet på en av deras produkter för övrigt).

Uppdateringar av inlägget

  1. 2017-12-03: Lade till “Hur uppdaterar man Go-tcha med ny firmware?” och “Är Go-tcha.co.uk en officiell sajt eller fejk?”

*) Publicerad 2017-11-27 i app store

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *