Gmail plötsligt fullt och Google foto använder flera GB utrymme – Lösningen för mig!

Jag använder appen Google foto (Google photos) för att säkerhetskopiera bilder och filmer automatiskt till Google. Appen är inställd på hög kvalité och inte original. Dvs lagringen av bilder och filmer ska inte belasta mitt Google drive utrymme (andra regler kommer gälla för Google foto efter 1 juni 2021).

Ditt utrymme på Gmail är fullt

Plötsligt fick jag ett mail som sa att “Ditt utrymme på Gmail är fullt”. När jag loggade in på mitt Google konto för att hantera lagringsutrymmet ser jag att Google foto använder 6,48 GB! Den siffran ska ju vara noll för mig…

Artikeln fortsätter under annonsen


Lösningen

I Google foto finns det något som heter “Videor som inte stöds” (unsupported videos) och dessa räknas in i använt lagringsutrymme.

Viktigt! Videor som inte stöds som laddas upp efter den 24 februari 2020 räknas in i lagringskvoten.” Källa.

Av någon anledning stöds inte en av de filmer som jag nyligen laddat upp från mobilen. Den filmen visade sig ta upp 7 GB utrymme!

Lösningen var att surfa hit https://photos.google.com/unsupportedvideos och radera filmen som inte stöds.

Vilka filmer stöds av Google foto?

Google anger kraven på filmen så här:

är minst 1 sekund lång 

har rätt filtyp, som .mp4, .mod eller .mmv 

kan spelas när den har laddats ned till din enhet. Om den inte kan spelas upp kan den vara skadad. 

Min film var nästan 22 minuter lång och i mp4-format, så det borde varit ok. Min bästa gissning är nu att min videofil blev skadad vid uppladdningen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *