Ekströms smulpaj med äpple/kanel, snabbt eller bara dumt?

Ekströms smulpaj lanserades nyligen, en fryst duopåse med smulpaj i den ena påsen och bär/frukter i den andra. Smulpajen finns i tre olika frukt- och bärsmaker, hallon/björnbär, rabarber och äpple/kanel. Tillagningen är löjligt enkel, töm frukt/bär i en form, häll på smulpajen, sätt in i ugnen.

Undrar någon vad man ska ha till? Ekströms vaniljsås så klart!

Artikeln fortsätter under annonsen


Fast frågan är om det inte blir godare med färska frukter och bär? Frysta bär blir lätt vattniga och smaklösa. Dessutom, hur svårt är det att göra smulpaj egentligen? Ingredienserna som behövs är vetemjöl, socker och smör. Till bären/frukten behöver man socker och potatismjöl.

Här är en länk till recept på smulpaj med rabarber.

Kommentera gärna om ni testat Ekströms smulpaj eller vill tipsa om något annat smarrigt. 🙂

5 comments for “Ekströms smulpaj med äpple/kanel, snabbt eller bara dumt?

  1. Jag har testat den smulpajen med rabarber, å den va skitgo! 🙂 Jag förät mig i omgångar på kvällen tills dess att hela rabarberpajen var borta! Perfekt för kocken i köket som vanligtvis har tummen mitt i handen!

  2. Marcus: Låter som ett toppbetyg helt klart! 🙂 Även om man inte har tummen mitt i handen, så är det ju förstås praktiskt att ha en sån paj hemma i frysen. Jag har i alla fall sällan eller aldrig färska bär eller rabarber hemma. Oväntat besök? Ekströms paj!?

  3. Jag har också funderat över den där pajen, rabarberpaj är svårt att få tag på färdigt och jag har faktiskt svårt att hitta färsk rabarber på affärerna, så…jag skulle nog vilja säga praktiskt! Det jobbigaste är väl att hitta en sådan där fin form som de har i reklamfilmen.

    Sen är det säkert ett försäljningstrick för att få oss att köpa mer vaniljsås från, just det, Ekströms!! Intrigen tätnar…

  4. Jag testade smulpajen med äpple och kanel igår och var väldigt skeptisk innan jag öppnat påsen. Dock blev jag väldigt positivt överraskad när det trillade ut fräscha äppelbitar som doftade himmelskt av kanel. Sedan tyckte jag faktiskt att det var lite för mycket smuldeg så jag frös in det som blev över. Smaken efter 25 minuter i ugnen var i toppklass! Jättegott, men jag snuvade Ekströms på vaniljsåsen och köpte Kelda i stället…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *