Betala med billig klocka: Mi Smart Band 6 NFC

Släpar du fortfarande runt på ett betalkort? Tänk om. Blipp, kontaktlös betalning, är standard nästan överallt. NFC kallas det ibland, den trådlösa tekniken. Det är dags att ta steget, börja betala med blipp. Med mobilen eller klockan? Kom igång med Apple Pay eller Google Pay? Du kan också hoppa över mobilbetalning och gå direkt på betalning med en smartklocka eller smartband.

Jag har länge tyckt att klockor som stöder Apple Pay och Google Pay är lite för dyra. I alla fall om det främst är betalfunktionen du är ute efter. Nu finns det ett prisvärt alternativ, en billig klocka du kan betala med. Xiaomi Mi Smart band 6 NFC. Jag köpte den för 590 kr före jul. Nu går den få ännu lite billigare.

Artikeln fortsätter under annonsen


Vän av ordning säger: Detta är ingen riktig smartklocka och inte jämförbar med Apple watch eller Galaxy watch. Nej, den har ingen inbyggd GPS, men Mi band 6 NFC stöder betalning via blipp och har en del andra trevliga funktioner. Stegräknare, pulsmätare, stöd för notiser från mobilen m.m.

Hur du kommer igång med betalning på Mi band 6 NFC

Den dåliga nyheten är att, nej, Mi band 6 NFC stöder inte Google Pay eller Apple Pay. Den goda nyheten är att Mi Smart band 6 NFC har Mi Pay som stöder Curve card. Det är ett debitkort som du kan beställa helt gratis via Curves app. Du får dessutom ett virtuellt kort direkt, så du kan komma igång med trådlösa betalningar snabbt.

Curve är lite speciellt, eftersom det bara agerar som en front för andra kreditkort och debitkort. Du genomför betalningen med ditt Curve-kort, men i Curves app väljer du ett eller flera betalkort som pengarna verkligen dras ifrån. I Curves app kan du välja att lägga till i stort sett vilket betalkort du vill. Ditt Handelsbanken-kort, Klarna Visa eller varför inte ett Bank Norwegian, kreditkort utan årsavgift?

När du ordnat ett Curve card, så lägger du till det i appen Mi fit (Android-app, iPhone-app) som är kopplad till din Mi Band 6 NFC. Beställer du Curve via denna länk så ska du få 5 euro på ditt Curve-konto (och jag får förlängd tid för cashback).

Problem och lösningar: Curve, Xiaomi account och Mi Smart band 6 NFC

Jag hade lite problem innan jag fick allt att fungera. Skriver ner några saker, kanske hjälper det dig? Du behöver ett Xiaomi account för att kunna lägga till betalkort i Mi band 6 NFC. Du kan skapa detta direkt när du ska lägga till ditt Curve card.

  • Om du redan har ett Xiaomi account, kontrollera så du har ett mobilnummer angivet på ditt konto. Det kommer skickas ut en verifieringskod via SMS när Curve-kortet ska aktiveras. För mig funkade inte detta. Jag fick inget SMS. Orsaken var att jag inte hade något mobilnummer i Xiaomi-kontot (appen varnade inte om detta).
  • När jag väl hade ett mobilnummer angivet i mitt Xiaomi account, så fick jag fortfarande inget SMS. Då valde jag att ta bort parkopplingen mellan min Mi band 6 NFC och Xiaomi kontot. Därefter parkopplade jag igen med Xiaomi-kontot. Sedan funkade det att få verifierings-SMS.
  • Du måste köpa Mi band 6 NFC om du vill kunna betala med klockan. Versionen som är billigare och bara heter Mi band 6 har inte NFC och stöder således inte betalningar.

Jag kommer återkomma med fler artiklar om Xiaomi Mi Band 6. Ställ gärna frågor, så försöker jag besvara dem. Antingen nedan eller i ett nytt inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *