» Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bank Norwegian

Gratis kreditkort som fungerar med Google Pay

Google Pay Logo

Vill du kunna betala med mobilen? Men, du har kreditkort eller bankkort från en bank som inte stöder Google Pay? Lösningen är enkel. Skaffa ett gratis kreditkort som fungerar med Google Pay (och Apple Pay). Det gjorde jag eftersom Handelsbanken inte stödde mobilbetalning. Har du SEB som bank har du samma problem. Här får du tips om det kreditkort jag för tillfället tycker är bäst.

VISA-kort med stöd för Google Pay

Det finns många betalkort på marknaden som fungerar med Google Pay, men inte så många av dem är gratis. Jag tycker du ska ta en titt på Bank Norwegian VISA-kort, som har följande fördelar.

 • Kortet har ingen årsavgift.
 • Stöder både Google Pay och Apple Pay
 • Se dina köp och fakturor i Norwegians app.
 • Räntefritt upp till 45 dagar.
 • Alla köp samlas på en månadsfaktura.
 • Ingen fakturaavgift (gäller e-post och e-faktura).
 • Ingen uttagsavgift utomlands.
 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd (vid t.ex. sjukdom)
 • Välj mellan cashback och cashpoints.
 • Norwegians kort funkar också tillsammans med klockor med Garmin Pay och Fitbit Pay.
 • Kredit upp till 100 000 kr.

Just 0 kr i uttagsavgift är trevligt och något som jag använt flera gånger när jag rest utomlands. Handelsbanken har till exempel 40 kr i avgift per uttag utomlands (gäller utanför EU och för andra valutor än Euro inom EU).

Vanliga frågor om Google Pay

Här svarar jag på flera vanligt förekommande frågor om Google Pay, hur det fungerar och hur du kommer igång.

Hur använder jag Google Pay?

För att betala med Google Pay så håller du bara din telefon över kortläsaren. När “kortet” har lästs så brukar det plinga till. När du ska betala kan det hända att mobilen ber dig låsa upp den med ditt lösenord.

Har Handelsbanken Google Pay?

Nej, Handelsbankens betalkort stöder tyvärr inte Google Pay. Men, du behöver inte byta bank! Du kan skaffa ett annat kreditkort, till exempel Norwegian kort och sedan betalar du via Norwegiankortets e-faktura månadsvis via Handelsbankens internettjänst eller app.

Har SEB Google Pay?

Nej, Google Pay stöds inte av SEB. Den enda mobila betalningslösningen som SEB i dagsläget stöder är Samsung Pay. Vill du fortsätta vara kund i SEB och ändå använda Google Pay, så kan du skaffa Norwegians kreditkort som är gratis.

Är det säkert att betala med Google Pay?

Ja, det är mycket säkert att betala med Google Pay. Faktum är att ditt riktiga kortnummer inte används vid betalningen. Istället används ett så kallat virtuellt kortnummer vid kommunikationen med kortterminalen. För att kunna använda Google Pay så krävs fysisk tillgång till din mobil.

Hur kommer jag igång med Google Pay?

Du behöver installera appen Google Pay om du inte redan har den. Sedan lägger du till ditt betalkort i appen. Har du inte redan ett kort med stöd för Google Pay, så kan du ansöka om ett gratis kreditkort med Google Pay. En guide för att komma igång med finns också här hos Google.

Vilka mobiler kan använda Google Pay?

Du behöver en mobil med Android 5.0 (Lollipo) eller senare. För att kunna betala med blipp i butiker (kontaktlös betalning), så behöver din telefon ha stöd för NFC. Om telefonen har NFC kan du ta reda på via telefonens inställningar. Eller googla helt enkelt efter din mobils modell + NFC.

Hur skaffar jag ett Norwegian-kort?

Du ansöker om ett Norwegian betalkort här. Som nämnt har kortet ingen årsavgift och du kan se alla dina köp i appen.

Vad är Google Wallet?

Appen Google Pay har helt enkelt bytt namn till Google Wallet. Anledningen till namnbytet sägs vara att namnet Wallet är mer generellt. Det går ju även spara biljetter, värdekort och nycklar i appen.