Varför rör sig bilderna på iPhone 6S och SE? Live photos!

Häromdagen fick jag en fråga från en användare av iPhone SE, som undrade varför bilderna rör på sig? Anledningen är funktionen Live photos, som finns på iPhone 6S/6S plus och iPhone SE.

Live photos innebär att varje gång du tar en bild med kameran, så skapas även en kort film på ca 3 s runt fotoögonblicket. 1,5 s före bilden och 1,5 s efter bilden. Funktionen Live photos är aktiverad som standard och du får alltså automatiskt både en bild och en kort video som är “inbakad” i bilden. Varje bild blir alltså ett Live photo. Vid bläddring mellan bilder i kamerarullen, så visas videon en kort stund och sedan fryser bilden. Vill du se hela filmen, så håller du ner på bilden. Se video nedan för mer detaljer om Live photos och hur det fungerar med 3D touch.

Artikeln fortsätter under annonsen


Hur stänger man av Live photos?

iphone live photo inställningEtt live photo tar förstås mer plats än en vanlig bild. Det sägs att ungefär dubbla utrymmet krävs. Har du ont om plats på din iPhone eller helt enkelt inte bryr dig om live photo-funktionen, så kan du förstås stänga av live photos.

Detta gör du enkelt genom att gå in i kameraappen och trycka på ikonen med gula cirklar. När ikonen är vit, så är Live photos avstängt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *