Underlätta delning till sociala medier med plugin för WordPress

I det här inlägget får du några tips om hur du kan få fler besökare till din WordPress-blogg, genom att underlätta delning av dina blogginlägg till sociala medier. Jag har tittat närmare på pluginet Entreprenörskap +1, som är ett enkelt sätt att installera en delningsfunktion på sin WordPress-blogg.

Nå ut med ditt innehåll till sociala medier – Delning

facebook logoVanliga frågor från nya bloggare är, hur får jag fler läsare till min blogg? Hur når jag ut med mitt innehåll? Hur kopplar jag bloggen till sociala medier?

Artikeln fortsätter under annonsen


Det första svaret, oavsett fråga, är att du måste skriva kvalitativt innehåll. Bidra med din kunskap, tips eller synpunkter inom ett intressant ämne. Fokusera på ett område där du har kunskaper eller insikter att förmedla. Har du lyckats med att skapa bra innehåll, så har du kommit en bra bit på vägen.

Nästa steg kan vara att underlätta för dina besökare att dela ditt innehåll till Facebook, Twitter, Google+ och andra sociala nätverk. Om folk gillar det de läser kommer de nämligen också vara positivt inställda till att dela ditt innehåll till sina vänner via sociala medier. Gratis marknadsföring av din blogg och fler besökare alltså! För en del låter det nog konstigt, men för vissa personer är det till och med förknippat med status att hitta bra innehåll på nätet och dela med sig till andra.

WordPress-plugin som underlättar delning

Disruptive har utvecklat ett WordPress-plugin för delning, Entreprenörskap +1, som möjliggör enkel delning av dina blogginlägg till följande sociala nätverk:

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pusha
Ladda ner pluginet Entreprenörskap +1 här och installera det. Nu dyker det upp en delningsruta under varje blogginlägg.

Bra i Entreprenörskap +1

 • Har stöd för de viktigaste sociala nätverken i Sverige
 • Går att skriva ett unikt meddelande för varje blogginlägg
 • Möjlighet att anpassa färgen för att passa olika bloggar
 • Går att välja vilka sociala nätverk som ska vara med

Kan bli bättre i Entreprenörskap +1

 • Standardfärgen på bakgrund och ram är inte så kul:
  dela plugin
  Lyckligtvis är detta enkelt att ändra i inställningarna. Har du en sida med vit bakgrund, så kan jag t.ex. rekommendera följande:
  background color: #f5f5f5
  border color: #dddddd
  Då blir det ungefär så här istället:
  dela plugin ändrade färger
 • Det finns ett standardmeddelande som visas, ifall du inte skrivit ett unikt meddelande för varje inlägg. Jag ser här ett tänkbart extra alternativ: Min egen text + [Titeln på blogginlägget]. Kanske något för en framtida version av pluginet?

Video om pluginet Entreprenörskap +1

Jag rekommenderar denna videogenomgång, som förklarar bakgrunden till pluginen och hur du ställer in pluginen för att passa just din blogg.

Ladda ner Entreprenörskap +1

Länk till nedladdning av pluginet: Entreprenörskap +1

2 comments for “Underlätta delning till sociala medier med plugin för WordPress

 1. Tack för feedback Anders! Går rakt in i min master att göra mapp.

  En av mina motivationsfaktorer för att bygga detta plugginet är skapa ngt som gör att människor vill dela innehåll mer, till bloggägarens frommma. Jag tror också man måste se det så.

  Fredrik och jag som byggt det är tacksamma för din tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *