Uggla lämnar Spotify, det stormar kring succétjänsten

Magnus Uggla har bestämt sig för att ta bort sin musik från Spotify. Petter är också upprörd. Ingen i branschen berättar hur hög ersättningen per spelad låt är, men enligt vissa uppgifter till Nöjesbladet kan det handla om 1-2 öre per spelad låt. Kanske mindre rentav.

Ilskan riktas i stor utsträckning mot skivbolagen som anklagas för att ha “reat ut” artisternas musik. Speciellt nu efter det blev känt att skivbolagen fick köpa in sig i Spotify billigt. STIM verkar dock nöjda med ersättningen från tjänsten.

Artikeln fortsätter under annonsen


Själv hoppas jag de flesta artister sitter still i båten ett tag till. Spotify är det bästa lagliga musikalternativet som sett ljuset på länge. Håkan Steen skriver några tänkvärda ord.

Allt vi vet är att Spotify är den första lagliga lösning för musik via nätet som har en chans att fungera, eftersom folk faktiskt gillar att använda den. Därför är det förmodligen läge att ge den lite mer tid.

Kanske är dags att lyssna på lite Uggla nu, medan hans musik fortfarande finns kvar på Spotify vill säga…

1 comment for “Uggla lämnar Spotify, det stormar kring succétjänsten

  1. Bard/BWO har sin uppfattning klar.
    “Frågan är ju hur många lyssnare Magnus Uggla har egentligen. Han var ju i ropet för 20 år sedan. Visst, låten Pärlor för svin är ju bra men det är ju ingen låt som ger några miljoner direkt.”
    “Men det är ju bara gamla gubbar som bojkottar Spotify. Vi som sitter vid våra datorer hela dagarna tycker att tjänsten är toppen.”
    http://nyheter24.se/noje/musik/301685-bara-gamla-gubbar-bojkottar-spotify

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *