Billig navigator för iPhone, Roadee

Går och funderar på att köpa ett program som gör min iPhone 3G till en bilnavigator. De stora alternativen är Navigon och TomTom. Navigon har funnits några månader, medan TomTom endast funnits ute någon vecka. Båda programmen kostar 659 kr (just nu ska tilläggas), för norden-versionen. Det jag lyckats läsa mig till är att flera tycker Navigons kartor är snyggare, medan TomToms program startar upp snabbare.

Igår ramlade jag över ett billigare alternativ, Roadee, som baseras på open source mjukvara. Ännu finns bara röstinstruktioner på engelska, men för 15 kr kan man kanske leva med det. Det ryktas att svensk röst ska gå att köpa till i nästa version, för 7 kr. Jag ska i alla fall köpa Roadee och testa. En sak som kan vara en nackdel med Roadee är att det laddar ner kartorna via mobilnätet, så se till att ha ett abonnemang med “fri” datatrafik. Annars kan det blir dyrt.

Artikeln fortsätter under annonsen


Den som vill jämföra vad de olika programmen klarar kan kika in på denna jämförelse mellan Navigon, TomTom, Roadee och ett antal andra navigationsprogram till iPhone. Så mycket fakta så man nästan blir yr.

Jag väntar också på att TomTom ska publicera priser på sitt annonserade iPhone car kit, d.v.s. en bilhållare till iPhone med inbyggd laddare och 3,5 mm utgång. Den ska också innehålla ett chip som förbättrar GPS-mottagningen. Enligt källor till Macrumors ska hållaren även fungera ihop med andra GPS-applikationer på iPhone. Se videon om TomToms program och car kit nedan.

Länkar till applikationerna på App store:

TomTom nordicSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till TomTom nordic i App store?

Navigon Mobilenavigator nordicsSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Navigon Mobilenavigator nordics i App store?

RoadeeSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Roadee i App store?

Kommentera gärna om du använt någon navigationsprogram till iPhone och vad du tycker om det. Jag vill också gärna ha tips på bra bilhållare. 🙂

1 comment for “Billig navigator för iPhone, Roadee

  1. jag använder “OffMaps” (kostar 22:-) det är som det inbyggda “Maps” men man kan ladda hem valfria kartor och köra i ‘offline mode’. Bra när man är utomlands i någon ny stad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *