Test av klockradio med docka för iPhone/iPod (Sony ICF-CL75iP)

Jag har testat klockradion Sony ICF-CL75iP, som har en utdragbar docka för iPhone/iPod (skriver hädanefter iPhone, även om de flesta funktioner även fungerar med iPod).

Det första som slår en är att LCD-färgskärmen på 7″ är rejäl och att det finns väldigt många knappar. Knapparna är väl uppmärkta, så det var inga problem att komma igång utan att läsa manualen. Klockradion har ett menysystem och de inställningar du gör visas på skärmen. Skärmen är alltså inte tryckkänslig.

Artikeln fortsätter under annonsen


En bra detalj är att det finns 2 st separata alarm som ställs in enkelt med ett vred (upp/ner) på vänster respektive höger sida. En enkel lösning, som fungerar väldigt bra. Det finns också en rejäl Snooze-knapp på ovansidan av klockradion.

Ljudkvalité från klockradion?

En klockradio är ingen hifi-enhet och ljudkvalitén tycker jag är ok, varken jättebra eller dålig. Detta är ju trots allt en klockradio och den här enheten är ju inte tänkt att ersätta mer avancerade högtalare för iPhone.

Några av funktionerna i klockradion

 • Docka som laddar upp iPhone (bra under natten).
 • FM/AM-Radio med inställbara förval.
 • Uppspelning av musik och film från iPhone (filmvisning måste startas från iPhone).
 • Visning av bilder från iPhone (bildspel måste startas från iPhone)
 • Kortläsare för SD-kort/memory stick. Går även koppla in USB-enheter.
 • Internt minne på 1GB för mediafiler. Foton som kopieras från USB/SD/MS till internminnet kan t.ex. användas för kontinuerlig bildvisning/fotoram.

Plus

 • Många funktioner i samma enhet. iPhone-laddare, “fotoram”, radio, väckarklocka, musikspelare, filmuppspelare.
 • Dubbla alarm med enkel inställning.
 • Går att vakna till musik från iPhone, egeninspelade ljud eller vanliga väckningsljud.

Minus

 • Det går inte kopiera bilder/filmer från iPhone till internminnet, vilket gör att iPhone-bilderna inte enkelt kan användas som bakgrundsbilder på klockradion.* Går förstås om man kopierar filerna: iPhone->Dator->Minneskort/USB-enhet->Klockradio.
 • Bild och filmvisning måste startas från iPhone.*

*) Detta beror gissningsvis på att Apple inte låter externa enheter läsa filer direkt från filsystemet i iPhone?

Sammanfattning

En bra produkt om du letar efter en klockradio som kan väcka dig med iPhone-musik och dessutom ladda din iPhone på natten. Roligt att den även fungerar som fotoram och kan växla bakgrundsbilden löpande. Lite synd dock att bilderna på iPhone inte går att använda direkt som bakgrundsbilder.

Trots att jag räknar mig som teknikfrälst, så vet jag inte riktigt varför jag skulle vilja se filmer på min klockradio, men går det så går det…

Pris?

När detta skrivs ligger lägsta pris inklusive frakt på ca 1600 kr. Se även: Prisjakt: Sony ICF-CL75iP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *