Ta panoramabilder med iPhone

Panoramabilder består av flera enskilda bilder som har sammanfogats till EN väldigt stor/bred bild. Det finns flera appar till iPhone som hjälper dig att ta panoramabilder enkelt. Bland annat PanoSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Pano i App store?, som Teknikbrunnen testat här.

Gemensamt för panorama-apparna är att flera bilder tas och appen hjälper dig med sammanfogningen till en färdig bild.

Artikeln fortsätter under annonsen


360 panorama

De senaste dagarna har jag testat appen 360 panoramaSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till 360 panorama i App store?, som är väldigt enkel att ta panoramabilder med. Du “filmar” och ser direkt hur resultatet blir, eftersom appen skapar panoramabilden under tiden. Just nu är det rea på appen, 7 kr mot ordinarie 22 kr. Du kan se exempel på resultat nedan.

panoramabild iphone Länk: Bilden i originalstorlek

Så här enkelt tar du en panoramabild:

  1. Tryck på Start capture.
  2. Filma det du vill ha med på bilden.
  3. Tryck på Done.
  4. Du kan spara resultatet som en 360 graders vy, som bild i brett format eller som en bild med stereografisk projektion (se nedan).

Nackdelen med 360 panorama är att övre och undre delen av bilden inte blir rak, om du inte är väldigt stabil på handen vill säga. Resultatet blir bättre om du håller din iPhone mot en plan yta under “filmningen”, men helt rakt blir det nog aldrig. Men appen är lätt att använda och ger ett häftigt resultat snabbt.

App store: 360 panoramaSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till 360 panorama i App store?

panorama stereografisk projektionLänk: Bilden i originalstorlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *