Viber: En till app för att ringa gratis på iPhone

Behöver vi fler appar för att ringa gratis på iPhone? * Hittills har jag installerat Skype, Fring och Nimbuzz på min iPhone. Sedan tidigare finns även VonageSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Vonage i App store? där Facebook-kontot används som identitet. Vonage använder jag dock inte (än).

viber iphoneFör några veckor sedan lanserades appen ViberSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Viber i App store?, som också går att ringa gratis med. Jag såg inget direkt behov av en app till som gör samma sak, men idag fick jag ett mail från en kontakt som tycker jag ska installera Viber. Sagt och gjort.

Artikeln fortsätter under annonsen


Viber har faktiskt en (1) stor fördel jämfört med de övriga “ringa gratis apparna”, den använder ditt telefonnummer som användarnamn. Du behöver alltså inte skapa något konto eller ange lösenord. Du anger ditt telefonnummer och får en aktiveringskod via SMS.

Viber använder dina befintliga kontakter och upptäcker själv med hjälp av telefonnumret vem som har Viber installerat. Snygg lösning, som för övrigt är samma som “gratis SMS appen” Whatsapp till iPhone/Android använder.

Vilka av apparna ovan har du installerat?

App store: ViberSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Viber i App store?, VonageSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Vonage i App store?

*) Gratis förutsätter att ditt abonnemang har fri datatrafik

4 comments for “Viber: En till app för att ringa gratis på iPhone

  1. Jag har whatsapp, skype och viber. Tycker att alla funkar bra! Min favorit är ändå whatsapp! Använder den hela tiden för att messa med mina kompisar i utlandet. 🙂

  2. Hej!

    Jag har Viber och det har fungerat jättebra. Har använt appen med två andra som har appen samt Iphone. Nu har jag ett problem. Har bett en vän som har en Android telefon att laddar ner appen då jag fått veta att android telefoner också kan använda Viber. Men när vi bägge försöker ringa varandra så kommer vi bägge fram men när vi svarar så hörs inget. Vi har då haft bra täckning och det har lyst grön ljust, förstår inte vart priblemet sitter. Kan ni hjälpa mig? Mvh Maggie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *