Stora damskor, ett ”litet problem” för Din sko

Företaget Din sko har uppenbart en del att lära inom området mediastrategi och att utnyttja media för att marknadsföra sitt företag gratis.

I kvällens Plus togs ämnet stora damskor upp. Enligt reportaget har ca 13 % av den kvinnliga befolkningen skostorlek 41 eller större. Dock är det bara ett fåtal av de större skokedjorna i Sverige som har ett bra skoutbud i storlek 41 och i storlek 42 eller större finns nästan inga damskor alls. Din sko är inget undantag. Kvinnor med storlek 42 är i princip hänvisade till herravdelningen (inte poppis!) och specialbutiker som är inriktade mot just kunder med ”stora” fötter. Din skos representant deklarerade i Plus att det inte finns något tekniskt problem med att få fram stora skor och mellan raderna kunde man utläsa att det troligen är en ekonomisk fråga. De säljer helt enkelt för lite av stora storlekar för att de ska anse det lönsamt att ha dem i sortimentet. Din sko berättade att storlek 42 ska de börja sälja i juni 2008, men för större storlekar så kommer de fortsätta hänvisa kunderna till specialbutiker. Visserligen tillmötesgår man därigenom en del av kunderna, men i Sveriges största konsumentprogram på bästa sändningstid kunde väl budskapet varit mer slagkraftigt? Några möjliga budskap som de HADE kunnat framföra: Vi öppnar en onlinebutik i månad X som säljer stora skor? (istället för att i svepande ordalag säga något i stil med att man kanske skulle kunna sälja stora skor online). I städerna X, Y, Z o.s.v. så kommer det i månad X finnas minst 1 butik som säljer damskor i stora storlekar?

Artikeln fortsätter under annonsen


Som tur är finns det visst några skoföretag som säljer damskor i större storlekar. Här är några länkar jag hittade till företag på nätet: kingsizeskor och storaskor.se. Fler tips om butiker kan du hitta på StoraDamskor.se


Besök och gilla gärna Omteknik.se på Facebook.

19 comments for “Stora damskor, ett ”litet problem” för Din sko

 1. Sara
  lördag, 23 februari 2008 kl. 23:10

  mmm stora vackra fötter, förresten vad är stort? *undrar*
  I alla fall så finns en butik på nätet som har snyggare damskor
  i storlek 43 – 45 med normala priser!
  Kika in på http://www.ji-fashion.com/butik
  Kram
  Sara

 2. onsdag, 5 mars 2008 kl. 16:33

  La Redoutes märke Taillissime har tom stl 45 för dam och stl 50 för herr. Det går att beställa katalog nu har jag sett på https://www.laredoute.se/Catalog/CatalogRequest.aspx

  Kram
  Paula

 3. onsdag, 12 mars 2008 kl. 01:02

  Hej!
  jag har storlek 45 eller 46, beror på märket. o i Sverige är det näst intill omöjligt att bara kunna gå in i en skoaffär som din sko till exempel o köpa ett par billiga skor. du måste precis som några här har skrivit, gå in på internet o beställa. o alla skor är ju så olika att man vet inte om dom passar.men vet ni hur mkt frakten är från laredoute?

  Har nyligen kommit hem från New York o där har dom storlek 45 i skitmånga affärer!! o dom är SÅ billiga. köpte 20 par skor när ja va där. (mina riktigt första tjejskor)
  En affär som va skitbra hade till o med st.47.. heter ”Payless”, jättebillig. typ mellan 10-30 dollar för ett par skor. o nu när dollarn e så låg så kunde ja köpa ett par skor för typ 60 kroner som billigast! hur ofta hittar man det??? o dom va SÅÅ snygg. dom hade normala tjejskor, inga tantfula skor. ungdomliga!
  http://www.payless.com

  en annan bra ffär med stora storlekar var Nine West, inte lika billigt men ändå billigt!! typ 400 kr för ett par skinnuggs. vadå billigt? http://www.ninewest.com
  o sedan en affär som heter Kenneth Coach.
  är dock osäker på om man kan frakta hit till sverige. ska kolla upp det.

  ha dte bäst alla storfotade tjejer där ute!!=))

 4. söndag, 30 mars 2008 kl. 23:15

  Emma (eller den som känner igen sig): Är lite nyfiken på hur många skor man har i garderoben innan, om man köper 20 par på en resa. 🙂 *Fascinerad*

 5. Mikaela
  onsdag, 23 april 2008 kl. 19:47

  Hej!
  Jag tänkte få ihop folk till min Facebook”rörelse” och se om vi kan bli en drös. Joina gärna om du är kvinna med större storlek än 41
  Jag heter Mikaela Stenström. Jag har 41,5.
  Gå med i min grupp
  BIG FEET LADIES UNITED.
  Ju fler vi blir desto bättre!

 6. Märta
  lördag, 10 maj 2008 kl. 20:05

  Hej!
  Trevlig tråd, intressant ämne!
  Ville bara säga att det finns en bra sida för oss som är lite längre eller har lite större fötter:
  http://www.reslig.se
  Jag håller verkligen med Mikaela, ”ju fler desto bättre”!

 7. Maria
  lördag, 2 augusti 2008 kl. 09:51

  Hej!
  Måste tipsa om
  http://www.tallwomen.org/
  En sida med länkar till affärer över mer eller mindre hela världen som säljer stora skor och kläder för välväxta människor!

 8. Anna
  onsdag, 28 januari 2009 kl. 23:04

  Måste säga att jag blev superglad av alla dessa tips, för det är verkligen inte kul att gå ut på stan å veta att man till 98% inte kommer hem med skor och kommer man hem med det så är de inte så som man tänkt sig! Men nu ska kollas runt 🙂

 9. Malin V
  fredag, 6 februari 2009 kl. 04:03

  Hej.
  Jo visst är det irriterande,och om man väl hittar lite större tjejskor så ser dom ju ut som tant skor! Men vi har ju iaf kingsize 😉

 10. Britta
  måndag, 30 mars 2009 kl. 20:53

  Hej,

  det finns en butik i Gamla Stan, Greatshoes.se, som har stora damskor. Denna butik har bara stora skor för kvinnor, här finns även lite ”yngre” skor. Ägarinnan har oxå stora fötter och vet hur vi har det!

 11. ken
  onsdag, 8 april 2009 kl. 03:34

  visst några skoföretag säljer damskor

 12. Cassandra
  måndag, 15 juni 2009 kl. 09:40

  Glöm inte heller alla transor som har jätteproblem att hitta snygga högklackade skor. När man väl hittar någon modell i större storlek så är det värsta tantmodellen liksom. Det finns förstås massor med internet siter som bananashoes.com men de är på gränsen till porrskor och skitdålig kvalitet oftast. Men de funkar bra med snabba leveranser och bytesrätt.

 13. Sahara
  tisdag, 20 oktober 2009 kl. 17:06

  aaaaaaa webplatsen har flyttat hit: http://www.ji-fashion.com
  så de så…
  Saaaaaaaahara………

 14. fredag, 30 oktober 2009 kl. 16:28

  Hej Storfotade Tjejer!
  Damskor41plus är en nischad blogg som riktar sig till er som har svårt att finna skor. Genom att dagligen blogga och ha maximal koll på utbudet av stora skor där ute, hoppas vi kunna förändra framtidens utbud. – Så kolla in vår blogg där vi tipsar om större skor, 41, 42 eller större. –

 15. Sara
  onsdag, 22 september 2010 kl. 14:22

  Hejsan, nu har jag hittat en skobutik som har tjejskor upp till 43, med halvnummer!
  För killar finns upp till 47, tror jag det är. Också med halvnummer.
  Skorma är anatomiskt utformade, man kan ha dom hela dagen utan att få problem.
  Jag köpte ett par skor där ooo guuu så sköna skor!

  Hälsningar
  Sara

 16. Sara
  onsdag, 22 september 2010 kl. 14:23

  Sara :Hejsan, nu har jag hittat en skobutik http://www.tyraochsally.se som har tjejskor upp till 43, med halvnummer!För killar finns upp till 47, tror jag det är. Också med halvnummer.Skorma är anatomiskt utformade, man kan ha dom hela dagen utan att få problem.Jag köpte ett par skor där ooo guuu så sköna skor!
  HälsningarSara

 17. Skooor
  torsdag, 4 november 2010 kl. 22:05

  Graceland Deichmann är en bra skoaffär!! De har otroligt snygga skor (verkligen inte några tant-skor utan jättemång< som följer senaste trenderna och många skyhöga klackar). Och det bästa är förstås att de går upp i stora storlekar!
  Vissa av deras så fina skor går upp i storlek 44, men de allra flesta går till 42 (som är som 43).
  Verkligen ett tips för alla tjejer med stora fötter, även om det kanske inte finns supermånga i de största storlekarna så finns det några iaf! Dessutom är skorna billigare än Dinsko mm!
  Själv har jag 42 och har alltid haft problem med att hitta skor som är fina utan att betala tusenlappar! Nu är detta min älsklingsaffär för här finns stövlar, pumps, sandaler, ballerinas, boots och höga klackar även för mig!

 18. lördag, 10 mars 2012 kl. 14:31

  Vackra skor till storlek 41 +
  Hej – Jag är designer av en ny dansk skor märke exklusivt till större fötter. Vi levererar till Sverige för 35 dkr. och har showroom norr om Köpenhamn (nära Öresundsbanan) Hitta oss på http://WWW.MIAMAN.COM och du är välkommen att skriva till vår kundtjänst – kundeservice@miaman.com om du har frågor.
  Allt gott
  Line Rebecca Rumhult

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *