Stora damskor, ett “litet problem” för Din sko

Företaget Din sko har uppenbart en del att lära inom området mediastrategi och att utnyttja media för att marknadsföra sitt företag gratis.

I kvällens Plus togs ämnet stora damskor upp. Enligt reportaget har ca 13 % av den kvinnliga befolkningen skostorlek 41 eller större. Dock är det bara ett fåtal av de större skokedjorna i Sverige som har ett bra skoutbud i storlek 41 och i storlek 42 eller större finns nästan inga damskor alls. Din sko är inget undantag. Kvinnor med storlek 42 är i princip hänvisade till herravdelningen (inte poppis!) och specialbutiker som är inriktade mot just kunder med “stora” fötter. Din skos representant deklarerade i Plus att det inte finns något tekniskt problem med att få fram stora skor och mellan raderna kunde man utläsa att det troligen är en ekonomisk fråga. De säljer helt enkelt för lite av stora storlekar för att de ska anse det lönsamt att ha dem i sortimentet. Din sko berättade att storlek 42 ska de börja sälja i juni 2008, men för större storlekar så kommer de fortsätta hänvisa kunderna till specialbutiker. Visserligen tillmötesgår man därigenom en del av kunderna, men i Sveriges största konsumentprogram på bästa sändningstid kunde väl budskapet varit mer slagkraftigt? Några möjliga budskap som de HADE kunnat framföra: Vi öppnar en onlinebutik i månad X som säljer stora skor? (istället för att i svepande ordalag säga något i stil med att man kanske skulle kunna sälja stora skor online). I städerna X, Y, Z o.s.v. så kommer det i månad X finnas minst 1 butik som säljer damskor i stora storlekar?

Artikeln fortsätter under annonsen


Som tur är finns det visst några skoföretag som säljer damskor i större storlekar. Här är några länkar jag hittade till företag på nätet: kingsizeskor och storaskor.se. Fler tips om butiker kan du hitta på StoraDamskor.se

19 comments for “Stora damskor, ett “litet problem” för Din sko

 1. Hej!
  jag har storlek 45 eller 46, beror på märket. o i Sverige är det näst intill omöjligt att bara kunna gå in i en skoaffär som din sko till exempel o köpa ett par billiga skor. du måste precis som några här har skrivit, gå in på internet o beställa. o alla skor är ju så olika att man vet inte om dom passar.men vet ni hur mkt frakten är från laredoute?

  Har nyligen kommit hem från New York o där har dom storlek 45 i skitmånga affärer!! o dom är SÅ billiga. köpte 20 par skor när ja va där. (mina riktigt första tjejskor)
  En affär som va skitbra hade till o med st.47.. heter “Payless”, jättebillig. typ mellan 10-30 dollar för ett par skor. o nu när dollarn e så låg så kunde ja köpa ett par skor för typ 60 kroner som billigast! hur ofta hittar man det??? o dom va SÅÅ snygg. dom hade normala tjejskor, inga tantfula skor. ungdomliga!
  http://www.payless.com

  en annan bra ffär med stora storlekar var Nine West, inte lika billigt men ändå billigt!! typ 400 kr för ett par skinnuggs. vadå billigt? http://www.ninewest.com
  o sedan en affär som heter Kenneth Coach.
  är dock osäker på om man kan frakta hit till sverige. ska kolla upp det.

  ha dte bäst alla storfotade tjejer där ute!!=))

 2. Emma (eller den som känner igen sig): Är lite nyfiken på hur många skor man har i garderoben innan, om man köper 20 par på en resa. 🙂 *Fascinerad*

 3. Hej!
  Jag tänkte få ihop folk till min Facebook”rörelse” och se om vi kan bli en drös. Joina gärna om du är kvinna med större storlek än 41
  Jag heter Mikaela Stenström. Jag har 41,5.
  Gå med i min grupp
  BIG FEET LADIES UNITED.
  Ju fler vi blir desto bättre!

 4. Hej!
  Trevlig tråd, intressant ämne!
  Ville bara säga att det finns en bra sida för oss som är lite längre eller har lite större fötter:
  http://www.reslig.se
  Jag håller verkligen med Mikaela, “ju fler desto bättre”!

 5. Måste säga att jag blev superglad av alla dessa tips, för det är verkligen inte kul att gå ut på stan å veta att man till 98% inte kommer hem med skor och kommer man hem med det så är de inte så som man tänkt sig! Men nu ska kollas runt 🙂

 6. Hej.
  Jo visst är det irriterande,och om man väl hittar lite större tjejskor så ser dom ju ut som tant skor! Men vi har ju iaf kingsize 😉

 7. Hej,

  det finns en butik i Gamla Stan, Greatshoes.se, som har stora damskor. Denna butik har bara stora skor för kvinnor, här finns även lite “yngre” skor. Ägarinnan har oxå stora fötter och vet hur vi har det!

 8. Glöm inte heller alla transor som har jätteproblem att hitta snygga högklackade skor. När man väl hittar någon modell i större storlek så är det värsta tantmodellen liksom. Det finns förstås massor med internet siter som bananashoes.com men de är på gränsen till porrskor och skitdålig kvalitet oftast. Men de funkar bra med snabba leveranser och bytesrätt.

 9. Hej Storfotade Tjejer!
  Damskor41plus är en nischad blogg som riktar sig till er som har svårt att finna skor. Genom att dagligen blogga och ha maximal koll på utbudet av stora skor där ute, hoppas vi kunna förändra framtidens utbud. – Så kolla in vår blogg där vi tipsar om större skor, 41, 42 eller större. –

 10. Hejsan, nu har jag hittat en skobutik som har tjejskor upp till 43, med halvnummer!
  För killar finns upp till 47, tror jag det är. Också med halvnummer.
  Skorma är anatomiskt utformade, man kan ha dom hela dagen utan att få problem.
  Jag köpte ett par skor där ooo guuu så sköna skor!

  Hälsningar
  Sara

 11. Sara :Hejsan, nu har jag hittat en skobutik http://www.tyraochsally.se som har tjejskor upp till 43, med halvnummer!För killar finns upp till 47, tror jag det är. Också med halvnummer.Skorma är anatomiskt utformade, man kan ha dom hela dagen utan att få problem.Jag köpte ett par skor där ooo guuu så sköna skor!
  HälsningarSara

 12. Graceland Deichmann är en bra skoaffär!! De har otroligt snygga skor (verkligen inte några tant-skor utan jättemång< som följer senaste trenderna och många skyhöga klackar). Och det bästa är förstås att de går upp i stora storlekar!
  Vissa av deras så fina skor går upp i storlek 44, men de allra flesta går till 42 (som är som 43).
  Verkligen ett tips för alla tjejer med stora fötter, även om det kanske inte finns supermånga i de största storlekarna så finns det några iaf! Dessutom är skorna billigare än Dinsko mm!
  Själv har jag 42 och har alltid haft problem med att hitta skor som är fina utan att betala tusenlappar! Nu är detta min älsklingsaffär för här finns stövlar, pumps, sandaler, ballerinas, boots och höga klackar även för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *