Spotify finns snart i Telias digital-TV

Telia kommer i juni lansera musiktjänsten Spotify i sin digitala TV-tjänst. Hur lösningen och erbjudandet ser ut kan inte Telia precisera i nuläget.

Vi kan ju hoppas att lösningen liknar den för iPhone, där Spotifys premiumanvändare får gratis tillgång till musiken även i iPhone. Jag är nämligen lite tveksam till om folk är beredda att betala extra för att få samma musik tillgänglig via flera plattformar? (dator, mobil och tv t.ex.). Däremot tror jag att flera plattformar kan motivera fler gratisanvändare att bli premiumanvändare. Ett premiumkonto på Spotify kostar 99 kr/mån.

Artikeln fortsätter under annonsen


Hur ska vi kontrollera Spotify på TV:n?

Det blir intressant att se hur Telia och Spotify kommer lösa användargränssnittet. Kommer Spotify styras via fjärrkontrollen eller ska vi koppla ett tangentbord och/eller en mus till digital-tv-boxen?

När jag själv lyssnar på Spotify är halva nöjet att klicka runt och söka efter ny musik. Jag har lite svårt att se hur det momentet kan bli smidigt på en TV, speciellt textinmatning är svårt att lösa på ett smidigt sätt. Däremot kan nog färdiga spellistor fungera bra. Låt oss hoppas att Spotifys sociala funktioner utnyttjas på ett bra sätt i TV-versionen av Spotify.

Med Spotifys nya funktioner, som integration mot Facebook, kan du numera prenumerera på dina vänners spellistor. Själv vill jag också gärna se en funktion där Spotify föreslår färdiga spellistor baserat på min musiksmak. Några anledningar:

  • Det är tidsödande och ganska tråkigt att göra spellistor.
  • Mina vänner har inte nödvändigtvis samma musiksmak som jag?
  • Ytterligare ett bra sätt att upptäcka ny musik enkelt.
  • Färdiga spellistor baserat på musiksmak skulle kunna fungera bra på en TV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *