Släpp inte coronarestriktioner eller mjukvara innan augusti!

coronavirus kvinnlig doktor

Vad vet jag om corona och öppningsstrategier för Sverige? Inte så mycket faktiskt, mer än att det känns olustigt att öppna upp Sverige just i början av semestern. Detta mot bakgrund att delta-varianten av coronaviruset (indiska) fått ökad spridning den senaste tiden och Storbritannien överväger att senarelägga sin öppning . Vill vi riskera en ökad smittspridning och fler fall av covid-19 i semestertider?

Jag kan dra parallellen till projekt med release av mjukvara. I möjligaste mån försöker man undvika att ha release av massa ny funktionalitet just innan semestern. Varför? Jo, man vet att ny mjukvara kan innebära problem som studsar tillbaka. Om kunden får problem med användningen eller buggar, så har man väldigt begränsat med folk på plats i semestertider. Detta gäller både hos kund och leverantör.

Artikeln fortsätter under annonsen


Det samma gäller för sjukvården, man vet att sommaren är en svår period att bemanna. De som arbetar i vården är också väl förtjänta av en semester, utan att bli inringda av chefen till covid-19-tjänstgöring.

Det känns osmart att öppna upp Sverige i början av juli och riskera en väldigt svår sommar inom vården! Borde inte försiktighetsprincipen gälla? Släpp inte på fler restriktioner innan augusti? Låt vaccinationerna fortsätta ett tag till, innan fler restriktioner släpps.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *