Sälj dina mobilbilder med iphoneappen foap

Nu kan du tjäna pengar på de mobilbilder du tar med din iPhone. Appen foap gör det möjligt att på ett enkelt sätt ladda upp dina bilder till den nya marknadsplatsen för bilder foap.com. Varje bild säljs för 40 dollar (ca 250 kr) och du som fotograf får hälften, dvs 20 dollar (ca 125 kr). Observera att det är rätten att använda bilden som säljs, INTE upphovsrätten till bilden.

Uppdatering 2012-06-08: Priset per bild har nu sänkts till 10 dollar. Tillfälligt eller permanent återstår att se. Jag tror att 10 dollar är ett mer rimligt pris.

Artikeln fortsätter under annonsen


“To get a real kick start when we launch worldwide,
we will start a campaign where we will offer a lower price: $10
per photo (instead of $40). Yes, it sounds very low but we
believe that your chances to sell will increase with this price,
and since your photos can get sold over and over again you will
earn more money over time. We all have the same goal – to sell as
many photos as possible 🙂 We don’t know for how long this
campaign will continue, it depends of course of how big success
it is for you and for us.”

foap app sälj mobilbilderFoaps app känns väldigt genomtänkt och är otroligt enkel att använda. På under 3 minuter hade jag:

 1. Registrerat mig som säljare, vilket enkelt görs direkt i appen.
 2. Valt en bild att ladda upp och taggat den (satt etiketter på bilden).
 3. Laddat upp bilden till foap för granskning.

Bilderna granskas och betygsätts

Foap granskar alla bilder manuellt, innan de blir godkända för försäljning. Du och andra användare kan betygsätta bilder på skalan 1-5. Ju fler bilder du betygsätter, desto bättre “ranking” får du på sajten och chansen att dina egna bilder dyker upp vid sökningar ökar något. Det går också att följa andra foap-användare, likt på Twitter, för att se deras senaste uppladdade foton. Delning till Facebook och Twitter finns också.

Irriterande notiser som standard – Stäng av dem!

Det enda jag inte gillar i appen är standardinställningarna för notifiering i appen. Om du har aktiverat notiser, får du som standard meddelande för i princip alla händelser som kan inträffa. När någon betygsätter din bild, börjar följa dig, kommenterar en bild osv, så kommer både mail och notiser.

Själv stängde jag av de flesta notiserna och valde att endast få notis när en uppladdad bild är godkänd för marknaden och när en bild har sålts. Skönt att notifieringar enkelt kan ställas in under Me->Profile->Edit notifications

App store: FoapSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Foap i App store? (gratis)

Några saker att tänka på

 • Sätt bra taggar på dina bilder, det är så köparna hittar bilden. Jag utgår från att taggarna ska skrivas på engelska, eftersom appen är på engelska och foap är en internationell marknadsplats.
 • Ladda inte upp bilder av dåligt kvalité. Dina bilder granskas innan de publiceras och bilderna betygsätts även av andra användare som använder foap-appen.
 • Ladda inte upp bilder på andra personer, utan deras uttryckliga samtycke.
 • Ha koll på hur upphovsrätten för bilder fungerar. Ett ganska bra föredrag om att sälja bilder finns här på Bildleverantörernas förening. Vill också rekommendera denna sammanfattning om upphovsrätt för bilder.
 • För att kunna få betalt för bilderna behöver du ett Paypal-konto, dock kan du vänta med detta tills du sålt din första bild.

Exempel på uppladdade bilder

Du kan se mina uppladdade bilder på Foap.com här.

1 comment for “Sälj dina mobilbilder med iphoneappen foap

 1. kul app!
  MEN inget stöd för android idag iaf ;(
  finns liknande alternativ för android?
  PS! foap är la svensktillverkad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.