Så här sänker du kostnaden för ditt mobila bredband

mobilt bredband usb modemMånga betalar onödigt mycket för sitt mobila bredband och det är lätt att sänka kostnaden.Själv sänkte jag kostnaden med över 50 % på ett gammalt dataabonnemang, bara genom att följa tipset nedan.

Givetvis kan du alltid byta operatör och få ett bra erbjudande, men är du nöjd med ditt befintliga mobila bredband, så är det enklare och smartare att förhandla med din befintliga mobiloperatör. Har du ett mobilt bredband med några år på nacken, så kan det finnas härliga slantar att spara.

Artikeln fortsätter under annonsen


Lägre pris på mobilt bredband – Så här gör du!

  1. Ring till kundtjänst (på t.ex. Telia, Telenor, Tre, Tele2) och välj alternativet säga upp abonnemang eller övriga frågor.
  2. Säg att du tycker abonnemanget är dyrt, att du funderar på att säga upp det och byta operatör.
  3. Troligen kommer kundtjänst/säljaren nu spontant erbjuda dig ett annat abonnemangsalternativ eller en lägre kostnad. Om de inte gör det, ställ frågan rakt ut om de kan sänka priset och var tydlig med att du då kan överväga att fortsatt vara kund.

Tips vid förhandlingen

  • Bindningstid påverkar priset. Väljer du bindningstid, så ska du få ett bättre erbjudande. Det går också att få lägre månadskostnad helt utan bindningstid.
  • Produkter på köpet. Ibland kan du få extra produkter “på köpet”. Via Tre blev jag t.ex. erbjuden både avsevärt lägre månadskostnad och en “gratis” surfplatta i utbyte mot en längre bindningstid (24 mån?). Kortare bindningstid (9 mån) gav lägre månadskostnad, men ingen surfplatta. Produkterna du får, men inte har användning av, de kan du lätt sälja på Tradera eller Blocket*.
  • Säg inte ja till det första erbjudandet. Ofta har säljaren flera olika paket att erbjuda. Dessutom kan de ofta sänka priset mer än de först säger. Så det kan löna sig att verka lite tveksam och låta säljaren babbla på…

Har du sänkt din kostnad för mobilt bredband? Hur gick din förhandling?

*) Teckna aldrig abonnemang för att finansiera inköp av prylar eller för att få loss pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.