P.S. Lycka till ikväll: Hellströms fotobok på iPad

Det finns ett, två eller, om man är snäll, möjligen tre bra skäl att köpa iPad-versionen av “P.S. Lycka till ikväll”, den fantastiska fotoboken om popikonen Håkan Hellströms liv:

  1. Den är cool.
  2. Den är billig, bara 38 kronor. Kan jämföras med boken som går loss på runt 200.
  3. Man får med tio illustrerande musiksnuttar, som kompletterar bilderna på Hellströms handskrivna utkast till låttexter.

ps lycka till ipad

Artikeln fortsätter under annonsen


Det ligger nära till hands att tycka att förlaget har gjort det lite väl lätt för sig när de valt att inte utnyttja iPadens möjligheter mer än så. Dessutom blir man snabbt irriterad på att bildtexterna inte syns när man bläddrar mellan bilderna i helskärmsläge. För att få veta vad bilden föreställer måste man växla visningsläge, vilket blir många onödiga klick om man sitter en stund. (Låt vara att pappersbokens bildtexter är ännu knöligare att komma åt, samlade längst bak som de är…)

Men å andra sidan. Boken som sådan är ett måste, givetvis för Håkan Hellströms fans men också för alla som vill förstå lite mer om svensk musiks kanske största namn under 2000-talet. Och några tior för en trots allt helt godkänd elektronisk variant gör inte särskilt ont.

App store: P.S. Lycka till ikvällSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till P.S. Lycka till ikväll i App store? (finns även i en Lite-versionSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Lite-version i App store?)

 


Detta är ett gästinlägg. Är du intresserad av att gästblogga? Kontakta mig via formuläret här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *