Nytt WordPress-tema, iNove

Nu har jag bytt WordPress-tema på bloggen, eller design/layout om man så vill. Jag var ute efter en väl fungerande, ren och elegant design. Har surfat runt och tittat på många teman, eller wordpress themes som det ofta kallas. Många teman är snygga, men ganska få är väl fungerande när man börjar testa att installera i sin egen blogg. Det vanligaste problemet är text som flödar över p.g.a. att någon sidebar (sidokolumn) är för smal eller att någon textruta är för liten på höjden. Dessa problem upptäcker man givetvis inte på några exempelbloggar. Därför bör man alltid testa ett tema på en riktig blogg, innan man bestämmer sig för att använda temat i ett nytt projekt.

Oftast vill/behöver man göra en smärre justering i temat man väljer. Jag fastnade för temat iNove, som jag bara gjort mindre ändringar i.

Artikeln fortsätter under annonsen


 • Plockat bort Hem -> kategori-navigeringen över inläggstiteln (eftersom jag främst använder tags).
 • Flyttat tags till precis under inläggstiteln (låg under inlägget innan).
 • Ändrat i sidebar.php så bara 1 sidebar syns, north sidebar. iNove har nämligen stöd för 4 sidebars, north, west, east, south. Eftersom jag inte gillar smala kolumner, så föll behovet av west/east bort och därmed också behovet av south. Dessutom är iNove gjort så att om du har 0 (inga) widgets i en sidebar, så visas defaultinnehåll, t.ex. blogroll, categories, archives etc. Möjligen bra för dem som har en icke-widget-supportande version av wordpress, men för oss andra är det bara mycket irriterande att få med massa innehåll som vi inte valt själva och som inte går att stänga av (utan att redigera i temats filer).
 • Lagt in en news-ticker för WordPress i sidebar.php. Denna syns under rubriken aktuellt i kolumnen till höger. Den går att ställa in för att visa senaste inlägg, mest kommenterade, mest visade m.m. Jag brukar inte gilla saker som rör sig eller blinkar, men denna har en ganska subtil fade-funktion. Tycker den funkar rätt bra? 🙂

Bilder på hur bloggen såg ut innan (explosive reloaded theme) och hur den ser ut nu (iNove theme).

xplosive reloaded screenshotinove screenshot

Vad tycks om den nya designen? Finns det saker som borde flyttas? Widgets som ska läggas till? Tipsa gärna om bra widgets och plugins som jag borde testa! Kommentera nedan. 🙂

3 comments for “Nytt WordPress-tema, iNove

 1. Det ser väldigt fint ut Anders! Känns som att designen matchar innehållet bättre nu. Reklambannern längst upp känns lite förskjuten. Kanske borde justeras en aning.
  Helheten är snygg!

 2. Tack. Var i och för sig rätt länge sedan jag bytte tema nu, men det är alltid bra med synpunkter och nya idéer. =)

  Menar du att misco-bannern längst upp till höger är förskjuten? (för långt till höger?) Eller kanske var något annat du menade? (skriv gärna vilken browser du använder också, eftersom det kan se lite olika ut)

  Två andra saker jag själv inte är riktigt nöjd med och funderar på att ändra:

  1. Layouten är lite stökig i början av inläggen pga Facebook och tweetmeme-knappen. Detta blir extra knasigt om en högerjusterad bild finns i början av inlägget.
  2. Vänstersidan är lite onödigt bred. Tror att inläggen blir mer lättlästa med en något smalare kolumn. Är ca 600 pixel nu och funderar på att går ner till ca 500.

  Om jag genomför punkt 2 och samtidigt gör högerkolumnen lite smalare, så skulle jag kunna få in en till kolumn, till vänster om inläggen tänker jag.

  Kommentarer? =)

 3. Hej, hur gjorde du så bara north sidebar syns? jag har problem med archives, categories osv som jag vill få bort från min sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *