Nya kompakta QR-koder på Omteknik.se

appar qr koder föreEn del har säkert noterat att jag är en förespråkare av QR-koder för att ladda ner appar enkelt. Alla inlägg på bloggen har sedan en tid tillbaka haft en QR-kod bredvid länkar till App store. Se exemplet till höger.

En nackdel är att QR-koderna måste vara ganska stora för att kunna scannas med “alla” mobiler. De stora koderna stör layouten, speciellt när flera appar länkas i samma blogginlägg. Därför har jag nu kodat om mitt wordpress-plugin som fixar QR-koderna. Numera visas en liten QR-kod-symbol bredvid app-länkar. För att få upp QR-koden så flyttar du bara musen över symbolenSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till symbolen i App store? och QR-koden dyker upp i en ruta.

Artikeln fortsätter under annonsen


Jag tycker detta blev klart bättre, men vad tycker du? Använder du förresten QR-koderna här på Omteknik.se?

Testa att scanna QR-koder?

Varför inte ladda ner QR-kodläsaren i-nigmaSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till QR-kodläsaren i-nigma i App store? till iPhone nu? För att visa ytterligare ett exempel, testa den eminenta väderappen Yr.noSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Yr.no i App store?. Vill du se många QR-koder i aktion, testa topplistan med iPhone-appar.

Android?

På att-göra-listan finns att uppdatera funktionen så den även stöder länkar till Android market, numera Google play. Önskvärt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.