Nya iPhone 6S har 3D touch, bättre kamera och är snabbare

bild på iphone 6sIkväll presenterade Apple som väntat nya iPhone 6S och iPhone 6S plus. Egentligen bjöds det inte på några överraskningar. Vi har blivit vana vid att uppföljaren till iPhone nr X heter XS och är lite snabbare, har bättre kamera osv.

Största nyheten jämfört med iPhone 6 är 3D touch, vilket ger möjlighet för telefonen att skilja mellan lätta och något hårdare tryck på skärmen. Apple har använt starkare aluminium i telefonen, möjligen för att undvika böjningsrisken och glaset är även det något förstärkt jämfört med föregående version. Iphone 6S och 6S plus finns även i en ny “guldig rosa” färg.

Artikeln fortsätter under annonsen


Nyheterna i iPhone 6S är i stort

  • Snabbare A9 processor.
  • 3D touch, ungefär som force touch på Apple watch.
  • Bättre kamera som nu har 12 megapixel. Den kan också filma i 4K. Megapixel är inte allt, men iPhone har färre megapixel än konkurrenterna och Apple kände sig nog tvungna att hänga på.
  • Ny framåtriktad kamera med 5 megapixel och möjlighet till blixt med hjälp av skärmen som blixtljuskälla.
  • Snabbare touch-id (fingeravtrycksläsare)

När kommer iPhone 6 och iPhone 6S till Sverige?

Ja, när kan vi i Sverige köpa iPhone 6? Det är faktisk just nu oklart när iPhone 6 kommer till Sverige. Jag tror vi kommer få vänta ungefär en månad. Nya iPhone 6 släpps 25 september i USA, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Japan, Nya Zeeland, Puerto Rico, Singapore och Storbritannien. Apple meddelade på sitt event att innan året är slut kommer 130 länder ha fått nya iPhone. Ska vi gissa på 16 oktober?

iOS 9

iPhone 6 och 6S kommer köra iOS 9, som för övrigt släpps 16 september.

Videos om iPhone 6 och 3D touch

 

5 comments for “Nya iPhone 6S har 3D touch, bättre kamera och är snabbare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *