Lyssna på SR webbradio i iPhone med Fstream

Med programmet Fstream kan du lyssna på SR webbradio P1, P2, P3, P4 etc. i din iPhone. Fstream är gratis och laddas ner från App store. SR webbradio sänder i dagsläget i formaten real, windows media och AAC+. Inget av dessa format stöds av iPhone från start, men gratisprogrammet Fstream är alltså lösningen på problemet. Fstream stöder windows media, plus en hel del andra vanliga streaming-format. Dessutom kan du med samma program lyssna på andra webbradiostationer i din iPhone, som t.ex. Rix FM, NRJ, Mix Megapol, Bandit rock, The voice, för att nämna några.

Komma igång med Fstream:

Artikeln fortsätter under annonsen


 1. Ladda ner och installera Fstream från App storeSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till installera Fstream från App store i App store?. Starta Fstream.
 2. Gå till Favorites.
 3. Klicka på Edit.
 4. Scrolla ner och klicka på Add new webradio.
 5. Name: Ange ett valfritt kanalnamn, t.ex. P3
 6. URL: Ange adress till strömmen, t.ex. mms://wm-live.sr.se/SR-P3-High
 7. Fälten Format och Bitrate kan du lämna tomma.
 8. Klicka på Save. Klicka på Done.
 9. Gå till Play. Scrolla ner till kanalen du lade till och klicka på den.
 10. Lyssna på webbradio!

Här följer adresser till några populära radiokanaler. Fler kanaler kan du hitta på denna sida med lista över svenska webbradiokanaler. När jag har testat har det fungerat bra att skriva adresserna med endast små bokstäver (dvs …sr-p1-high istället för …SR-P1-HIGH t.ex.).

SR P1
mms://wm-live.sr.se/SR-P1-High
SR P2
mms://wm-live.sr.se/SR-P2-High
SR-P3-High
mms://wm-live.sr.se/SR-P3-High
P4 med Radiosporten
mms://wm-live.sr.se/SR-Radiosporten-High
Mix MegaPol Stockholm
mms://streaming.sbsradio.se/03872_MixMegapol_high
Mix MegaPol Göteborg
mms://streaming.sbsradio.se/03872_MixGbg_high
Mix MegaPol Malmö
mms://streaming.sbsradio.se/03872_MixMmo_high
Mix MegaPol Borås
mms://streaming.sbsradio.se/03872_MixBoras_high
NRJ
mms://mtg-wms.bahnhof.net/nrj/?MSWMExt=.asf
The Voice
mms://streaming.sbsradio.se/03872_TheVoice_high
Rix FM
mms://mtg-wms.bahnhof.net/rixfm/?MSWMExt=.asf
Lugna favoriter
mms://mtg-wms.bahnhof.net/lugnafavoriter/?MSWMExt=.asf
Bandit Sthlm
mms://mtg-wms.bahnhof.net/banditsthlm/?MSWMExt=.asf
Bandit Gbg
mms://mtg-wms.bahnhof.net/kanallokal/?MSWMExt=.asf

Har du en annan telefon kan du testa att följa instruktionerna på Sveriges radios hemsida om webbradio.

OBS: Att lyssna på webbradio i sin telefon förbrukar en hel del datatrafik. Jag rekommenderar dig starkt att teckna ett tillägg på ditt mobilabonnemang, så att fri datatrafik ingår. Annars riskerar webbradio i telefonen att bli ett mycket dyrt nöje. På iPhone 3G kan du via Telia lägga till helt fri data för 199 kr per månad.

Edit 2008-10-03: Adresserna som jag hittade till Bandit och Nrj var fel. Har nu testat och de funkar om man byter ut mmsh:// mot mms:// . Adresserna är nu uppdaterade i listan ovan.

Edit 2008-12-23: Uppdaterat med nya adresser till NRJ och Rix FM. Lagt till lugna favoriter och Bandit Sthml, samt Gbg.

Edit 2009-02-18: Uppdaterat med ny adress till The voice.

Edit 2009-03-01: Uppdaterat med nya adresser till Mix Megapol.

Uppdatering 2009-12-03: Internet radio box rekommenderas!

Sedan en tid tillbaka kör jag programmet Internet radio box för att lyssna på webbradio. Programmet har inbyggda kanallistor för mängder av svenska kanaler, utländska, shoutcast m.m. Programmet kostar bara 7 kr och jag rekommenderar det varmt. Det är väl värt 7 kr att slippa knappa in kanaler manuellt. Ett kanonprogram!

Här hittar du Internet radio box i App storeSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Internet radio box i App store i App store?

47 comments for “Lyssna på SR webbradio i iPhone med Fstream

 1. Byt ut mmsh:// mot mms:// , då funkade det nu för mig. Adresserna är nu uppdaterade i listan ovan. Detsamma gällde NRJ. Dessa 2 felaktiga adresser hittade jag på nätet och de verkar finnas överallt. Tyvärr.

 2. När jag ska köra NRJ (eller P3) enligt din adress med mms:// så får jag bara “Buffering” som står och tuggar. Vad är fel? Jag kan köra andra applikationer med nätåtkomst utan problem.

 3. Niklas: Har hänt mig någon enstaka gång att den står på buffering och 0 %. Har löst sig genom att byta till en annan station först och sedan tillbaka. Testa annars att stänga ner fstream och starta det igen. Nästa steg är att starta om telefonen och se om det hjälper. Har du bra mottagning där du är?

 4. när jag uppdaterade fstream slutade helt plötsligt alla länkar jag lagt in tidigare att fungera. någon annan med det problemet? hjälper inte att skriva in dem igen och spara.

 5. anders: Fungerar de kanalerna som följde med fstream? Har du testat att starta om telefonen? Läste också att det finns en ny inställning under More -> Don’t use cellular network. Kan vara intressant rent allmänt kanske. Se http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1065801.html (jag har inte uppdaterat min fstream än, nu börjar jag ju undra om jag ska göra det… dumt förresten att man inte kan se i programmet vilken version man kör, vad jag kan se?)

 6. Anders@ Nu funka det, efter dragit fram och tillbacka inställningarna några gånger fattade den vad jag ville. Buggit program men det klarar av att spela Windows Media player så det äger ändå!

 7. Nrj och Rix FM verkar ha stängt ner de gamla adresserna. I ett forum hittade jag följande länkar.
  NRJ (denna har jag testat och funkade 2008-12-08)
  mms://mtg-wms.bahnhof.net/nrj/?MSWMExt=.asf
  Rix FM
  mms://mtg-wms.bahnhof.net/rixfm/?MSWMExt=.asf
  Lugna favoriter
  mms://mtg-wms.bahnhof.net/lugnafavoriter/?MSWMExt=.asf
  Bandit Sthlm
  mms://mtg-wms.bahnhof.net/banditsthlm/?MSWMExt=.asf
  Bandit Gbg
  mms://mtg-wms.bahnhof.net/kanallokal/?MSWMExt=.asf

 8. Hej!
  Sitter o knåpar med att försöka få in webbradion i iPhone…
  Har ett problem! Har laddat ner FStream och installerat det. MEN, när jag startar upp programmet så är det alltid Disconnected.. Är det någon som vet varför? Mvh Lasse

 9. @Lasse: Många behöver stänga av och sätta på sin iPhone innan fstream funkar. Man kan behöva surfa på någon sida i safari (webbläsaren) innan man startar fstream. Prova också några olika kanaler. God Jul!

 10. @Emil: Vilka av råden i kommentarerna ovan har du testat? Vilken version av iPhone firmware samt fstream kör du? Har du bockat bort “Don’t use cellular network”? (om du vill köra via mobilnätet måste du göra det)

 11. […] – och många andras – räddning så finns gratisprogrammet FStream att ladda hem. Genom att följa instruktionerna här så har jag fått igång P1, P2 och P3, dvs. de enda kanalerna man faktiskt behöver. […]

 12. Japp, Mix Megapol hade bytt adress. Tack för kommentaren. Har nu uppdaterat adressen i listan ovan. Hittar ni något annat fel eller har tips på andra bra kanaler? Kommentera, så lägger jag till. 🙂

 13. När webradion är igång/aktiv genom Fstream. Om det ringer, slås radion per automatik av och man kan börja samtalet?

 14. @Fredrik: I mina tester kom jag fram till följande. Om du kör fstream radio via 3G eller WLAN, så kan du ta emot samtal under lyssning. Radion stängs alltså av om samtal kommer.
  Däremot om du lyssnar via 2G/edge (gsm-täckning alltså), så kan du INTE ta emot samtal. Den som ringer får ett meddelande som låter ungefär “abonnenten kan inte nås för tillfället”.
  Om man normalt lyssnar via WLAN, så kan det alltså vara klokt att i Fstream under menyn More bocka bort alternativet Cellular network.

 15. För att lyssna på ex. senaste Sommarprogrammet, klistra in nedanstående i Fstream.

  http://www.sr.se/webbradio/include/CreatePlaylist.asp?SkipDetect=1&id=2071&type=latestbroadcast&AvailableAudioFormats=3&AudioFormat=3&IsBlock=

  Sommarprogrammet har som du kan se ovan program-ID: 2071.

  För att ta reda på program-ID:
  Starta SR:s webbradio. (Se till att du använder Windows Media Player.)
  Högerklicka på den inbäddade mediaspelaren, välj Egenskaper.
  Kolla på Plats. Där hittar du program-ID nummret.

  Ändra program-ID nummret i ovanstående länk till det du hittat i SR:s webbradio.

  Godmorgon Världen har exempelvis 438, Ekots lördagsintervju har 3071.

  Här finns direktlänkar till alla SR:s streamade program:
  http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=2321&Artikel=787720

 16. Hej
  Jag är ny iphoneägare med en Mac. Undrar nu om nedladdningen av F-stream ska gå direkt till telefonen eller via datorn? Undrar också om rätt webadress till F-stream.

 17. @Johan: Tyvärr kan inte Fstream köras i bakgrunden. Apple tillåter bara sina egna program att köra i bakgrunden (t.ex. iPod-programmet). Om man jailbreakar sin iPhone går det köra Fstream och andra program i bakgrunden, mha ett program som heter Backgrounder. Dock inget jag testat och inget jag vill rekommendera. Jailbreaka innebär att man installerar en modifierad variant av iPhone OS på telefonen, vilket tar bort en del begränsningar och lägger till en del möjligheter. För den som inte är mycket kunnig/gillar att trixa, så kan det dock vara vanskligt att installera icke-officiell mjukvara på iPhonen.

 18. Hej! Har nyss köpt mig en Iphone 3G 8GB.. Och fick ett jul erbjudande med mobil surf till allt. Den är kapabel till 0,5 GB räcker det för att använda sig av fstream och lyssna på webbradio?? Annars kommer jag få lägga ut 9kr / dag och det blir lite dyrt..

  MVH Andreas

 19. Snälla kan någon ge mig exakta inställningar för sr P1 på fstream för iphone!! Har försökt med det mesta men som den nybörjare jag är så disconnectar den hela tiden…

 20. Provat ett antal gånger att köra Radio Sotenäs på Iphone, men går ej.
  Tips vad som kan vara fel?
  någon som fått det att funka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *