Lägg till adresser i kontakterna enkelt med TrueCaller

Jag gillar appar som löser konkreta problem på ett enkelt och smart sätt. TrueCallerSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till TrueCaller i App store? är en sådan app.

truecaller uppdatera telefonbokenDe flesta har i dag sina vänners telefonnummer i iPhonens kontakter/telefonbok. Men, troligen har du inte gatuadresserna inlagda? Det här kan TrueCaller lösa åt dig. Med ett klick söker appen igenom alla dina kontakter och lägger till gata, postnummer, ort och land på de kontakter som saknar adressuppgifter (inget raderas, appen lägger bara till information). Det tog bara 1-2 minuter för appen att gå igenom mina 87 kontakter. Imponerande snabbt och smidigt.

Artikeln fortsätter under annonsen


En fördel med att ha adressuppgifter i sin iPhone är att du i de flesta appar för GPS-navigation, som t.ex. Navigons mobilenavigator, kan bestämma destinationen genom att välja en person bland dina kontakter. Detta är klart smidigare än att behöva knappa in ort, gata, nummer osv.

Skydd mot oönskade samtal och nummersökning

Förutom uppdatering av adressuppgifter har appen också:

  • Nummerfilter – Skydd mot oönskade samtal. Importerar en lista med kända nummer som tillhör säljföretag etc. Listan sparas som en kontakt i telefonboken som heter “Blockerat av TrueCaller”.
  • Nummersökning – Sök efter namn och nummer i 25 länder. Senaste versionen kan även visa en bild för kontakter (om bild finns tillgänglig i TrueCallers sökdatabas). Aktiverar du funktionen CallerID+ (förbättrad sökning) i appen så får du tillgång till fler nummer som andra användare har delat med sig av (Crowdsourcing).
    “Genom att tillåta TrueCaller att göra nummersök mot din adressbok får du tillgång att göra nummersök i andra CallerID+ aktiverade användares adressböcker.
    På så sätt får du upp till 50% bättre sökträff än någon annan tjänst! Denna funktion kräver att du själv delar med dig och är valfri.”
  • Genväg till nummerupplysning – Genväg som leder till Eniros nummerupplysningstjänst 118 118.

Har du många kontakter i din iPhone så är det helt klart värt 22 kr att slippa knappa in adressuppgifter manuellt.

App store: TrueCallerSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till TrueCaller i App store? (22 kr), TrueCaller liteSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till TrueCaller lite i App store? (gratis, men begränsad till 10 nummersökningar och 10 adressuppdateringar per månad)

Vinn appen!

Tävling – Vinn appen TrueCaller till iPhone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *