Jämn volym på TV:n automatiskt?

sony we5 tvDe flesta har säkert noterat att ljudvolymen på TV:n går upp och ner en hel del. Volymen går framförallt upp vid reklaminslag och vid programintroduktioner. För att höra tal i debattprogram och dialogen i filmer måste man ibland höja ljudet ordentligt. När reklamen sedan dyker upp tror man att högtalarna ska explodera.

Jag bestämde mig för att leta efter en lösning på problemet och hittade faktiskt flera likartade produkter som försöker hålla volymen i schack. Produkterna försöker  hålla volymen på en så jämn nivå som möjligt, helt automatiskt.

Artikeln fortsätter under annonsen


Tanken är att du kopplar ljudet från digitalboxen, via RCA-kabel, till en liten “låda”. Ut från lådan kommer en volymmässigt jämn(are) signal som du kopplar till din förstärkare (RCA där också). Det finns även produkter som tar HDMI in och ger HDMI ut.

Använder du inte en separat förstärkare för TV-ljudet, så blir det mer problematiskt. Har du en extern digitalbox kopplad till TV:n, så går det möjligen att trixa med lite kablar och adaptrar för att få till det. “Automatic TV Sound Regulator” nedan verkar mest anpassad för användning mellan digitalbox och TV.

Produkter för jämn TV-volym

Följande produkter hittade jag på Amazon.com:

Jag ska tillägga att jag inte har testat någon av produkterna själv. Det kan vara en bra idé att läsa användarrecensionerna på Amazon.com. Produkterna har lite blandade omdömen. Har du testat någon av produkterna ovan eller har du erfarenhet av någon liknande produkt för att hålla jämn ljudnivå på TV:n? Lämna gärna en kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *