iPhone 4: Lätt att sälja, svår att leverera

Intresset för iPhone 4 är otroligt stort och det är nu väntetid för telefonen hos alla operatörer. iPhone 4 går dock beställa och den levereras när nya leveranser kommer från Apple. Räkna med minst några veckors leveranstid om du beställer nu.

Tre och Telia har stora problem med beställningssystemen

iphone 4 framsida sidaBåde Tre och Telia har uppenbara problem med att leverera ut de första iPhone 4 beställningarna, framförallt de som inkom via nätet under de första timmarna efter lanseringen 00:01 den 30 juli. Vissa beställningar har kommit bort och vissa har försenats av oklara anledningar. Det verkar vara en hel del kaos i beställnings- och leveranssystemen, minst sagt.

Artikeln fortsätter under annonsen


En del som hos Tre beställde via kundtjänst på telefon på dagen den 30/7 har fått sin iPhone 4 redan, medans många som beställde iPhone 4 bara minuter efter tolvslaget via nätet fortfarande inte har fått någon telefon. Själv beställde jag iPhone 4 den 30:e juli 00:07 från Tre och har ännu bara fått ett SIM-kort.

Leveransstatus iPhone 4 för lagda order

Det går förstås att kontakta kundtjänst och fråga, men du bör vara medveten om att en del personer har fått väldigt olika svar beroende på vem de pratat med och när de ringt på dagen. För den som via forum m.m. vill fördjupa sig kring leveransstatus på redan lagda order på iPhone 4 rekommenderar jag följande länkar:

3 comments for “iPhone 4: Lätt att sälja, svår att leverera

 1. Jag försökte övertala min chef att köpa iPhone4 till oss på jobbet men för döva öron. Han köpte X10 mini åt oss allihopa. I och för sig så är den också en bra telefon.

  Jag kommer köpa min iPhone4 från Nymobil.se – de säljer den olåst. Jag tycker det är jobbigt att köpa en låst version för då kan man inte använda den utomlands.

 2. Henrik :

  Jag försökte övertala min chef att köpa iPhone4 till oss på jobbet men för döva öron. Han köpte X10 mini åt oss allihopa. I och för sig så är den också en bra telefon.

  Jag kommer köpa min iPhone4 från Nymobil.se – de säljer den olåst. Jag tycker det är jobbigt att köpa en låst version för då kan man inte använda den utomlands.

  Tråkigt att du inte fick en iPhone 4, men som du säger är X10 mini en bra mobil också. Jag vet flera arbetsgivare som brukar ha en gräns på ca 3000 kr för mobilinköp, om man inte särskilt kan motivera varför man behöver en dyrare. Fungerande skäl kan t.ex. vara att en del billiga mobiler har begränsade kalenderfunktioner.
  Vissa företag har lösningar där man får spendera ca 3000 och vill man ha dyrare mobil kan man lägga till själv genom löneavdrag.

  Kan förtydliga att man kan INTE använda en operatörslåst mobil utomlands med ett lokalt SIM-kort (t.ex. kontantkort köpt utomlands). Däremot går det förstås använda ditt svenska SIM-kort och ringa i utlandet. Men, det blir förstås väldigt mycket dyrare. Olåst är alltså bättre som du skriver, om man vistas utomlands mycket. Det går även köpa iPhone 4 med kontantkort från Tre och låsa upp den direkt. Se:
  http://www.omteknik.se/sa-koper-du-en-olast-iphone-4-i-sverige/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *