iPhone 3G, bästa abonnemanget för fri data och fri surf

När iPhone 3G lanserades hos Telia stod det klart att fri data INTE skulle ingå i Telias speciella iPhone-abbonemang iMini, iMidi, iMaxi. Volymerna 100, 250, respektive 1000 megabyte per månad ingår.

Det jag vill poängtera är att man inte behöver välja Telias iPhone-abonnemang. Man kan köpa iPhone om man redan har ett Telia-abbonemang med minst 3-mån bindningstid kvar, förlänga ett befintligt abonnemang, eller teckna vilket annat Telia-abonnemang som helst med bindningstid.

Artikeln fortsätter under annonsen


Själv ringer jag inte så mycket, men surfar en hel del och mailar bilder. Därför är det mycket viktigt med fri data i mitt abonnemang. På samtliga abonnemang kan man nämligen lägga till fri data, genom att välja till tilläggstjänsten Prisavtal fastpris för 199 kr extra per månad. Då ingår all datatrafik och man behöver inte bekymra sig om megabyte alls. Även fri WLAN-surf via surfzon och homerun ingår.

För mig framstår därför abonnemanget mobil 99 som ett bra alternativ. 99 kr i fast månadsavgift, som man kan ringa för. Därefter lägger man till fri surf, för 199 kr. Total månadskostnad 298 kr. Detta är i princip samma pris som abonnemanget iMini, med skillnaden att inga “gratis” samtal och sms ingår. Istället får man å andra sidan helt fri datatrafik, vilket var det jag var ute efter.

Kan också nämna att tillägget Prisavtal fastpris, när som helst enligt Telias säljare, ska kunna tas bort och läggas till abonnemanget. Man behöver alltså inte binda sig för dessa 199 kr extra under hela bindningstiden.

Så för dig som surfar mycket på din iPhone 3G, titta närmare på Mobil 99 med tillägget prisavtal fastpris.

För dig som är max 25 år eller högskolestuderande, är abonnemanget MAX25 troligen det bästa alternativet.

(Denna information är aktuell när den skrivs, abonnemang och priser kan löpande ändras av Telia.)

2 comments for “iPhone 3G, bästa abonnemanget för fri data och fri surf

  1. Tack för de fina orden. Jag tyckte det var förvirrande med alla abonnemangsalternativ Telia hade och ägnade några timmar åt att granska villkoren. När jag kom fram till alternativet mobil 99 kände jag att det troligen passar många användare. Det är alltid kul att kunna bidra med användbara tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *