iPad, Apples nya pryl är en tablet

Apple presenterade ikväll sin senaste skapelse, iPad. En 9,7″ tablet-dator eller surfplatta om man så vill. iPad har wifi inbyggt och det finns även en modell med wifi+3G. Minne 16-64 GB. Processorn är en Apple-processor på 1 Ghz och verkar riktigt snabb. Den kan bland annat spela upp HD-filmer.

iPad är väldigt lik iPhone, både i design och system, men är en större enhet. Den är väldigt tunn, bara en halv tum tjock (ca 1,25 cm).

Artikeln fortsätter under annonsen


iPad kan köra befintliga iPhone-applikationer, men iPad-anpassade applikationer kommer också dyka upp framöver. En stor nyhet är iBooks. iPad blir en bra e-boksläsare och böcker kommer kunna köpas via iTunes store.

Tyvärr nämndes inget om att kunna ringa med iPad. Så troligen blir det ingen telefondel(?) utan endast data via 3G. Fast eftersom iPad har högtalare och mikrofon, så borde det kunna vara öppet för IP-telefoni och Skype-liknande apps? Detta återstår att se.

Läs Engadgets liveblogg som följde showen, där finns mycket information och bilder. En annan bra sammanfattning finns på Teknik och trender.

iPad kommer finnas att köpa om ca 60 dagar, vilket borde innebära slutet av mars. Priserna är från 499 dollar (16GB wifi) till 829 dollar (wifi+3G 64GB).

2 comments for “iPad, Apples nya pryl är en tablet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *