Flytta din Metroblogg till Blogger eller WordPress.com

Metro har bestämt sig för att lägga ner Metrobloggen. Den 25:e april 2011 stängs bloggplattformen för gott och alla bloggar under Metrobloggen.se försvinner från nätet. Metro har också gjort klart att de inte kommer hjälpa sina bloggare att migrera till andra bloggtjänster.

“Fram till den 25:e april har du möjlighet att själv manuellt kopiera eller på annat sätt spara ditt material. Metrobloggen kan tyvärr inte tillhandahålla särskilda hjälpmedel eller verktyg för automatisk kopiering av ditt material.”

FlyttaMetroBlogg.se är en lösning

Ted Valentin har utvecklat sajten FlyttaMetroBlogg.se, som utan kostnad hjälper dig att flytta din metroblogg till WordPress.com eller Blogger. Ted är i övrigt mest känd för sina kartsajter, däribland Cafekartan.se.

Artikeln fortsätter under annonsen


Flytten kan beskrivas med tre steg:

 1. Du anger adressen till din Metroblogg på FlyttaMetroBlogg.se
 2. Alla dina inlägg hämtas in och sparas till en .xml-fil som du laddar ner till din dator
 3. Du skapar en blogg på Blogger.com och importerar dina inlägg från .xml-filen

Kommentarer följer tyvärr inte med i exporten, men det kan nog de flesta leva med (speciellt som inget alternativ finns ;-)). Sedan är det ju trots allt inläggstexten som är viktigast för en bloggare. För att bilderna ska fungera, så kopieras dessa vid export till en server som Ted står för. Eventuellt kommer möjligheten att spara ner bilderna separat senare… Håll utkik bland kommentarerna på Teds blogg för uppdateringar.

Så här ser sajten ut “in action”:

flyttametroblogg export

4 comments for “Flytta din Metroblogg till Blogger eller WordPress.com

 1. Annika :

  Funkar inte alls med importering av metrobloggen till blogger……..

  Metrobloggen har bytt system efter att detta inlägg skrevs och FlyttaMetroBlogg.se kanske inte har uppdaterats efter det.

  Metrobloggen tipsar om följande sätt att flytta sin blogg:
  “..de flesta bloggsystem kan importera direkt från WordPress. Det går också bra att välja ”Exportera blogg” för att ladda ner till din dator.”
  http://metrobloggen.se/blog/valkommen-till-nya-metrobloggen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *