» Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bookbeat och Nextory

Den svenske legionären: Ett bra skäl att börja med ljudböcker i mobilen?

Den svenske legionären, Jenny Aktander Navab

Hur ofta släpps det en ny och lovande svensk thriller? Av en debutant? Jag ska vara ärlig. Jag är en filmperson och har ingen aning, men det är säkert inte ofta. Nu har det hänt i alla fall. Boken heter Den svenske legionären och är skriven av Jenny Aktander Navab. De som läst boken säger att den är fängslande, välskriven och svår att släppa taget om.

Vad har detta med teknik att göra? Jo, jag blev nyfiken på Den svenske legionären som verkar spännande, men jag har ett något ansträngt förhållande till fysiska böcker. Är det inte så att riktiga böcker ger lite mjölksyra i armarna efter en stund? Du kan dessutom inte springa i skogen eller göra något annat medan du läser en bok. Det finns en teknisk lösning på detta och den stavas ljudboksapp eller ljudböcker i mobilen!

Artikeln fortsätter under annonsen


Här går jag igenom några olika alternativ som finns för att lyssna på böcker i mobilen. Oavsett om du ska lyssna på Den svenske legionären eller någon annan bok.

Bonus: Jag fick möjlighet att ställa några intervjufrågor till Jenny som skrivit boken. Svaren på dessa hittar du längre ner i inlägget.

Olika sätt att lyssna på ljudböcker i mobilen

För många år sedan testade jag en ljudboksapp med olika klassiska böcker inkluderade. Sedan dess har det hänt en del på den digitala bokmarknaden. Idag är det väldigt populärt att ladda ner en ljudboksapp och prenumerera på en ljudbokstjänst. Tre vanliga appar för att lyssna på ljudböcker är Storytel, Nextory och BookBeat.

Dessa ljudboksappar innebär att du betalar en fast summa per månad och kan då lyssna på vilka böcker du vill i sortimentet. Du väljer abonnemang utifrån hur många timmar per månad du vill lyssna. En bra grej är att ljudbokstjänsterna oftast erbjuder en gratis provperiod på 14 dagar. Du kan alltså prova om appen och tjänsten passar dig, utan att binda upp dig.

Det går även att köpa en viss bok som ljudbok och ladda ner just den boken till datorn eller mobilen. Detta erbjuds till exempel av Bokus och Adlibris, som för övrigt också säljer vanliga böcker till bra priser på nätet.

Den svenske legionären som ljudbok

Vill du lyssna på Den svenske legionären i mobilen så finns den på följande ställen.

Ljudboksappar

BookBeat: https://www.bookbeat.se/bok/493449
Guide hur du laddar ner appen här.

Nextory: https://www.nextory.se/bok/den-svenske-legion%C3%A4ren-10958995/
Appen hittar du här.

Storytel: https://www.storytel.com/se/sv/books/den-svenske-legion%C3%A4ren-1185613?appRedirect=true
Appen hittar du här.

Ljudbok som laddas ned direkt

Här kan du köpa Den svenske legionären, antingen som ljudbok att ladda ned direkt eller som vanlig bok.

Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789189261365/den-svenske-legionaren/

Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/den-svenske-legionaren-9789189261365

Vad handlar Den svenske legionären om?

Boken är en gastkramande thriller och handlingen i Den svenske legionären beskrivs så här:

Daniel Granat från Sollentuna har lämnat Sverige för att börja om. Han har köpt sin italienska drömgård bland Umbriens böljande kullar och här ska han och hans vackra fästmö Laura livnära sig på att producera olivolja samt bilda familj. Men det förflutna kommer helt oväntat och abrupt ikapp Daniel.

Han åker till Florens för att gå på en fotbollsmatch med sin ungdomsvän, den glamouröse toppolitikern Massimo Latanza som har ordnat platser på arenans VIP-läktare. Men under matchen får Daniel ett samtal Laura är kidnappad. Han ställs inför ett grymt ultimatum: villkoret för att släppa henne är att Daniel mördar sin vän. Annars dödar kidnapparna Laura.

Kan kidnappningen ha något med ungdomsåren i Franska främlingslegionen att göra? En tjänstgöring som slutade i Rwanda i april 1994, samtidigt som det grymma folkmordet i landet inleddes. Allt pekar på att kidnappningen bara är början på ett spel med extrema insatser.

Caroline Svedin Gyllensvärd från Stockholmspolisen blir, tack vare sin koppling till Interpol, en av nyckelpersonerna för att förstå vilka mörka krafter som står bakom den stora konspirationen.

Kort smakprov från ljudboken

Intervju med Jenny Aktander Navab

Jenny Aktander Navab – (Foto: Anna Kullendorff)

Vem är Jenny Aktander Navab? Berätta lite om dig själv.

Uppvuxen i Jönköping, pratar fortfarande småländska, men bor numera med familjen på Lidingö. Har jobbat inom den politiska sfären under många år, bland annat i Regeringskansliet och som partner i flera lobbyistbyråer.

Varför borde jag läsa (eller lyssna på) Den svenske legionären?

Den som gillar politiska thrillers, som exempelvis filmerna om Jason Bourne, tror jag också kommer att gilla boken. Sedan tycker jag att det är kul att Sverige nu får sin första hjälte-figur sedan Guillou skrev Hamiltonböckerna. Det var på tiden helt enkelt.

Hur fick du idén till boken Den svenske legionären?

Jag skrev min ”bucket list” för några år sedan och då insåg jag att jag faktiskt drömt om att skriva en bok ganska länge, men att det aldrig hade blivit av. Fast jag hittade inte VAD jag skulle skriva om. När jag sedan såg en tidningsnotis om folkmordet i Rwanda så började jag fantisera kring hur det egentligen gått till i inledningen till kriget. Det vet man ju faktiskt fortfarande inte. Men jag fyllde i luckorna och skapade min berättelse utifrån det.

Detta är din första publicerade bok. Om du tänker på resan från idé till färdig bok, vad var svårast?

Det svåraste var slutet. Jag hade så många trådar ute, och jag ville göra en invecklad värld mer lättförståelig utan att göra den banal. Det är en hårfin gräns. Så slutet fick jag skriva om flera gånger innan jag blev nöjd.

Vilka författare beundrar du?

Stieg Larsson började ju med att skriva faktaböcker men lyckades ändå så väl med sina skönlitterära historier. Så för mig som har jobbat i eller nära politiken under hela mitt yrkesliv så är han en stor inspirationskälla. Det är ett helt annat språk och ett helt annat angreppssätt, så det är inte enkelt. Men Stieg gjorde det så bra.

Kan du avslöja om du skriver på fler böcker?

Ja, jag skriver just nu på en fristående uppföljare. En tredje del finns också, fast än så länge bara på idéstadiet. Sedan får vi se. Jag tänker att jag gör detta så länge som jag tycker att det är roligt och folk gillar det jag skriver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *