Bra bluetooth-handsfree till bilen, Plantronics K100

Jag har nu under några månader testat Plantronics K100, en bluetooth-handsfree till bilen. Som bonus har K100 även en FM-sändare, det går alltså att få ut ljudet i bilstereon. Denna handsfree och FM-sändare fungerar för såväl samtal, musik som GPS-appar (t.ex. Navigon). Denna handsfree har ett inbyggt laddningsbart batteri, som laddas via USB (kabel medföljer). På mitten finns en stor svarsknapp och en rejäl ratt för att justera volymen.

K100 bluetooth handsfree till bil

Artikeln fortsätter under annonsen


Plantronics K100 är anpassad för att enkelt kunna klämmas fast i solskyddet. Beroende på vilken bil du har är detta en mer eller mindre bra lösning. På vissa bilar kommer du inte kunna fälla ner solskyddet till max.

Det enda problemet jag noterat är att den första halvsekunden av röstinstruktionerna från Navigon blir bortklippta när handsfreen används. Gissningsvis är detta en bugg i Navigon och inget problem med Plantronics handsfree.

Plantronics K100 är en prisvärd handsfree som fungerar bra ihop med iPhone. Själv har jag testat den ihop med min iPhone 4S. Pris ca 599 kr, t.ex. på Netonnet.

Har du frågor eller funderingar om Plantronics K100? Lämna gärna en kommentar nedan, så försöker jag svara.

1 comment for “Bra bluetooth-handsfree till bilen, Plantronics K100

  1. Hej,
    använder själv en liknande modell från JABRA, modell FREEWAY. Något dyrare men snyggare (!)
    Även den har röststyrning och läser upp namnet på den som ringer. Denna funktion är dock rätt banal då svenska namn med åäö blir konstiga (svenska finns ej som std-språk).
    Tar ofta med den in på kontoret att använda som högtalartfn då ljudet är mkt bra. Där finns ju mer ladd-möjligheter dessutom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *