Nya iPhone 4S kommer till Sverige 28 oktober

Vi var många som väntade på en ny iPhone idag. Det blev ingen iPhone 5, utan istället en iPhone 4S. Dvs en uppdaterad version av iPhone 4.

iphone 4 framsida sidaiPhone 4S har samma utseende som iPhone 4, men en helt ny insida. Som det tidigare spekulerats om sitter det en dual core A5 CPU i nya iPhone. Grafikkretsen är även den dual core och ska ge upp till 7 gånger högre grafikprestanda jämfört med grafikkretsen i dagens iPhone 4.

Artikeln fortsätter under annonsen


iPhone 4S har en ny kamera på 8 megapixel och vad viktigare är, bättre optik och mycket bättre sensor än tidigare. Den nya kameran ska vara mer ljuskänslig, vilket är välkommet. I och med iOS 5 så kommer det nu också gå att använda volym-upp-knappen som avtryckare för kameran. Bra, men inte en dag för tidigt!

Med iOS 5 blir det också möjligt att göra trådlösa uppdateringar av iOS och iPhone kommer kunna aktiveras utan koppling till en dator. Intressant är också iCloud, som möjliggör synkning av hela sin iPhone, till molnet. 5 GB lagring är gratis i iCloud.

Några utvalda fakta om iPhone 4S

  • Snabbare nedladdning, max 14,4 Mbps HSDPA (iPhone 4 har 7,2 Mbps)
  • Nya kamerasensorn tar in 73 % mer ljus.
  • Bättre optik med 5 linser.
  • IR-filter.
  • Kameran har ansiktsigenkänning.
  • Snabbare kamera. 1,1 s till första fotot, 0,5 s till nästa foto.
  • 1080p videoinspelning.
  • Bildstabilisering vid filmning
  • Röststyrning i alla inbyggda appar. Du kan fråga Siri, din “personliga assistent”, om hur vädret blir i morgon och vilka möten du har, du kan diktera SMS etc.

iPhone 4S till Sverige

I USA släpps iPhone 4S den 14 oktober och den kan förbokas från 7 oktober. iPhone 4S kommer till Sverige den 28 oktober.

iPhone 4S kommer finnas i modeller med 16, 32 respektive 64 GB minne. Priserna i Sverige är förstås inte klara, men i USA kommer iPhone 4S ligga på samma prisnivå som iPhone 4 gör idag. Därmed är det rimligt att anta att priset jämfört med iPhone 4 blir i stort sett oförändrat även i Sverige.

Både iPhone 4 och iPhone 3GS kommer finnas kvar i sortimentet, dock endast med 8 GB minne.

Länktips: Mer information och bilder på Engadgets liveblog från Apples event.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *