6 tips för att göra iPhone 3G snabbare med iOS 4

Många som har installerat iOS 4 på sin iPhone 3G har fått problem med att telefonen är långsam. Telefonen kan stundtals “frysa” i 10-15 sekunder innan något händer när man har tryckt på ett alternativ.

Jag har därför försökt hitta de bästa tipsen för att göra iPhone 3G snabbare med iOS 4. Jag rekommenderar dig att testa tipsen i ordning, från 1 till 6. Nr 1 är det bästa och enklaste tipset jag hittat hittills. Det fungerade bra för mig. Även om jag aktiverar alla sökalternativ igen, så blir telefonen snabbare.

Artikeln fortsätter under annonsen


  1. Inaktivera och återaktivera Spotlight indexering. Gå till: Inställningar->Allmänt->Hemknapp->Spotlight-sökning. Bocka av allting. Starta om telefonen. Gå in i inställningarna för Spotlight-sökning och bocka i de saker du vill ha sökbara.
  2. Rensa historik, cookies och cache i Safari: Inställningar->Safari-> Rensa historik, cookies och cache.
  3. Gör en hård reset. Håll inne hem+on/off-knappen i 5-15 s tills telefonen stänger av sig och startar om sig själv.
  4. Gör en backup/sync + restore + restore from backup. Instruktion: http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=10493577&postcount=50
  5. Kör appen Memory sweepSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Memory sweep i App store? och klicka på “Free maximum memory” när telefonen känns seg.
  6. Stäng ner alla öppna webbsidor i Safari.

Tips 5-6 gör iPhone 3G snabbare, men är en mer tillfällig lösning.

2 comments for “6 tips för att göra iPhone 3G snabbare med iOS 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *