5 nackdelar med Macbook air

Då och då får jag frågor om råd från vänner och bekanta som ska köpa ny dator. Den senaste datorfrågan handlade om Macbook air och var lite annorlunda…

Hej Anders,

Vad anser du om MacBook Air? Enbart nackdelar tack.

Det tar emot att bara lista nackdelar om Macbook air, men ok för den här gången. Det är ju en extremt liten, tunn och lätt dator, vilket förstås innebär vissa kompromisser.

Artikeln fortsätter under annonsen


 1. Ingen inbyggd DVD-läsare/brännare.
 2. Långsam processor (relativt Macbook och Macbook pro).
 3. Ej bakgrundsbelyst tangentbord.
 4. Bara 2 gigabyte minne ingår (Macbook pro har 4 som standard)
 5. Bara trådlöst nätverkskort. = Inget inbyggt nätverksuttag för sladd (finns att köpa till usb-till-ethernet-nätverksadapter)

Macbook air från sidan

  2 comments for “5 nackdelar med Macbook air

  1. Förstår precis vad du menar – när jag skrev ett inlägg med 5 anledningar till att surfplattan inte kommer lyckas som årets julklapp tog det emot en del. Samtidigt som man beundrar prylarna bessinigslöst gäller det ju att hitta de nackdelar med dem som man annats blundar för!

   Bra synpunkter för övrigt, särskilt punkt nummer 5 tycker jag är en klar nackdel. Det händer ju ibland att man behöver koppla upp sig via kabel och att då behöva krångla med en adapter känns jobbigt.

  2. Håller med, man kan tycka att en nätverkskontakt borde ha fått plats. En kompis bidrog för övrigt med 3 andra skäl på Twitter.

   “Tre till: SSDn ej utbytbar, alu/ej glas runt skärmen i stället för svart samt inbyggd 3G finns ej som option.”

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *