Guide: Öppna bifogade zip-filer i mail på iPhone

Visst har det varit irriterande när någon har bifogat en zip-fil i ett mail? Tidigare gick det ju inte öppna bifogade packade filer på iPhone.


Besök och gilla gärna Omteknik.se på Facebook.

Men, nu finns en lösning på problemet, så man kan öppna t.ex. packade word-dokument, pdf-filer och programkod! Gratisappen iUnarchive LiteSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iUnarchive Lite i App store? gör att det går att öppna bifogade zip-filer och även .rar, 7-zip, tar, gzip och några format till. Det finns även en betalapp iUnarchiveSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till betalapp iUnarchive i App store? (15 kr) som har fördelarna att den fungerar på iPad och inte innehåller iAds-annonser.

Artikeln fortsätter under annonsen


Om du bara behöver stöd för zip-filer, så finns även betalappen UnzipSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till betalappen Unzip i App store? för 7 kr. Unzip fungerar också på iPad.

Så använder du iUnarchive

 1. Ladda ner och installera iUnarchive liteSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iUnarchive lite i App store? (eller iUnarchiveSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iUnarchive i App store?)
 2. Öppna ett mail med en bifogad zip-fil
  iphone öppna zip fil
 3. Klicka på och håll ner fingret på zip-filen. Följande meny visas efter en kort stund:
  iphone öppna zip fil
 4. Välj Öppna i ”iUnarchive Lite”. Följande dialog visas. Välj Yes
  iphone öppna zip fil
 5. De filer som ingår i zip-filen visas. Klicka på den fil du vill visa.
  iphone öppna zip fil

App store: iUnarchive LiteSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iUnarchive Lite i App store?, iUnarchiveSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iUnarchive i App store?, UnzipSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Unzip i App store?

Mjukvaruutvecklare C++. Utvecklar även för webben med PHP/MySQL/WordPress. Driver flera olika sajter och bloggar. Flitig användare av iPhone.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *