Guide: Öppna bifogade zip-filer i mail på iPhone

Visst har det varit irriterande när någon har bifogat en zip-fil i ett mail? Tidigare gick det ju inte öppna bifogade packade filer på iPhone.

Men, nu finns en lösning på problemet, så man kan öppna t.ex. packade word-dokument, pdf-filer och programkod! Gratisappen iUnarchive LiteSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iUnarchive Lite i App store? gör att det går att öppna bifogade zip-filer och även .rar, 7-zip, tar, gzip och några format till. Det finns även en betalapp iUnarchiveSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till betalapp iUnarchive i App store? (15 kr) som har fördelarna att den fungerar på iPad och inte innehåller iAds-annonser.

Artikeln fortsätter under annonsen


Om du bara behöver stöd för zip-filer, så finns även betalappen UnzipSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till betalappen Unzip i App store? för 7 kr. Unzip fungerar också på iPad.

Så använder du iUnarchive

 1. Ladda ner och installera iUnarchive liteSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iUnarchive lite i App store? (eller iUnarchiveSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iUnarchive i App store?)
 2. Öppna ett mail med en bifogad zip-fil
  iphone öppna zip fil
 3. Klicka på och håll ner fingret på zip-filen. Följande meny visas efter en kort stund:
  iphone öppna zip fil
 4. Välj Öppna i “iUnarchive Lite”. Följande dialog visas. Välj Yes
  iphone öppna zip fil
 5. De filer som ingår i zip-filen visas. Klicka på den fil du vill visa.
  iphone öppna zip fil

App store: iUnarchive LiteSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iUnarchive Lite i App store?, iUnarchiveSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iUnarchive i App store?, UnzipSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Unzip i App store?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *