Vilken platt-TV är bäst just nu? Och vilken TV är bättre sen?

Idag handlade SVT Plus bland annat om platt-TV och ONOFF. Det var ett höjdarinslag om en äldre man som köpt en Sony TV på ONOFF. Jag skrattade högt flera gånger under inslaget.

Mannen hade köpt en Sony TV, som enligt reklambladet från ONOFF var “bäst”. Ja, ONOFF försöker hjälpa kunderna att välja genom att markera produkterna med symbolen “bra”, “bättre” och “bäst”. Bara det är ju värt ett leende.

Artikeln fortsätter under annonsen


Mannen verkade nöjd med sin TV, men efter några veckor kom ett nytt reklamblad. Hans TV var då plötsligt inte längre “bäst”, utan bara “bättre”. Dessutom hade priset gått nere 4000 kr. Plötsligt fanns en annan TV av samma märke, som nu var “bäst” istället. Han blev då mycket upprörd och ville ha en förklaring från ONOFF varför hans TV inte längre var “bäst”. Han ville ha kvalitet och ville kunna lita på att han köpt det bästa. Mannen sa i inslaget att han nu inte längre litar på ONOFF och kommer troligen inte handla där mer.

ONOFF kommenterade ärendet och sade bland annat att de ska förtydliga att dessa omdömen inte är varaktiga, utan kan ändras vecka för vecka.

Inslaget kändes som en parodi. De stora kedjornas köpråd är fingervisningar, men aldrig någon absolut sanning. Man måste alltid bilda sig en egen uppfattning. En bra start kan vara att läsa Filmakutens guide för köp av platt-tv. Är man inte speciellt teknikintresserad är det bästa att köpa en platt-TV av välkänt märke, som man tror är bra. Sen ska man strunta i att läsa reklamblad de närmaste veckorna. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *