Tips: Hur du skriver snabbare på iPhone

Här kommer ett tips för er som vill lära er skriva snabbare på iPhone. Apple tycks rekommendera att man använder endast EN tumme att skriva med, men de flesta som skriver snabbt hävdar att två tummar är överlägset. I första hand ska man förstås vara hyfast pricksäker och träffa rätt bokstäver direkt, men Apple har faktiskt byggt in en riktigt bra ordlista i telefonen. Det gör att du oftast kan missa ganska grovt och iPhone lyckas ändå gissa vad du vill skriva. iPhone gissar tydligen ordliste-ord baserat på vilka tangenter som ligger närmast de du tryckte på. Skriver du t.ex. rilug föreslår iPhone rolig och skriver du onska föreslår iPhone önska. Är du nöjd med förslaget trycker du bara på mellanslag så infogas föreslaget ord. Vill du gå emot iPhone och använda ditt egna inknappade alternativ måste du trycka på det lilla X:et vid det föreslagna ordet (lite pilligt, men jag har inte hittat något annat sätt. tipsa gärna om du vet andra sätt!)

En annan sak som möjligen är självklar för vissa, men som som jag inte insåg direkt, är att de bokstäver man trycker in väljs först när man släpper upp fingret från telefonen. Man kan med andra ord trycka fingret på tangentbordet på ungefär rätt plats, därefter glida till rätt bokstav och sedan släppa upp fingret på rätt ställe.

Artikeln fortsätter under annonsen


En annan trevlig grej när man skriver in webbadresser är .com-knappen. Om man håller inne fingret på den, så kan man välja på fler TLD:er, däribland .se . Smart!

1 comment for “Tips: Hur du skriver snabbare på iPhone

  1. hej! för att apples rättstavnings grej inte ska vara sö gör så här, när du skriver så tryck först på Z sen går du till innan Z:at och skriver de du vill utan att rättstavningen funkar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *