Test av Wahoo pulsmätare till iPhone

Pulsmätare till iPhone - Wahoo blue hrJag har börjat använda en Wahoo Blue HR pulsmätare när jag är ute och löptränar. För att hålla koll på sträcka, tempo och kilometertid använder jag appen Runtastic. Med Wahoos pulsmätare så får jag nu alltså även registrering av puls i RuntasticSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Runtastic i App store? (jag använder Runtastic ProSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Runtastic Pro i App store?).

Pulsmätaren fästs med ett band under bröstkorgen och den skickar löpande pulsinformation via bluetooth till iPhone-appen. Under träningspasset går det se aktuell puls. Efter passet går det bland annat att se maxpuls och hur pulsen har varierat.

Artikeln fortsätter under annonsen


Intryck av Wahoos pulsmätare

  • Enkel att komma igång med. Slå på Bluetooth på telefonen. Starta Runtastic och anslut till din Wahoo pulsmätare under Settings->Heart rate->Connect heart rate monitor. OBS! Du ska INTE parkoppla din pulsmätare i bluetooth-inställningarna på din iPhone.
  • Bandet är bekvämt och enkelt att justera. Pulsmätaren sitter fast bra under passen och halkar inte ner, även om man blir rejält svettig.
  • Wahoo blue hr är kompatibel med många olika träningsappar, t.ex. RunkeeperSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Runkeeper i App store?. Se komplett lista med appar här.
  • Rimligt pris, från ca 300 kr. Finns t.ex. på Webhallen och Siba.

Varför pulsmätare och pulsträning?

Med en pulsmätare kan du lättare anpassa intensiteten på din träning och få det resultat du vill uppnå. T.ex. bli snabbare, få bättre kondition, bättre uthållighet eller fettförbränning. Ett tips för dig som är nyfiken på pulsträning är att läsa denna artikel om pulsträning och pulszoner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *