Vattenkokare som kan värma vatten till 40 grader – Test av Philips HD9380

Philips vattenkokare HD9380 kan värma vatten till 40 grader, vilket är perfekt för småbarnsföräldrar som ska blanda modermjölksersättning eller välling. Denna vattenkokare är en av få produkter på marknaden som har 40-gradersfunktionen. Därför var det extra intressant att testa just denna modell under några veckor.

Några fakta om Philips HD9380

  • Inställbar temperatur i 5 förinställda lägen: 40, 80, 90, 95, 100 grader. Önskad temperatur väljs enkelt genom att trycka på respektive knapp.philips hd9380 vattenkokare test
  • Varmhållningsfunktion (knapp KEEP WARM) som håller vattnet varmt i 30 minuter, på inställd temperatur. Tryck först på t.ex. knappen för 40 grader och därefter på knappen KEEP WARM. Vattenkokaren kommer först värma vattnet till 40 grader och sedan hålla vattnet vid den temperaturen i 30 minuter.
  • Torrkokningsskydd: Vattenkokaren stängs automatiskt av om det inte finns vatten i eller om det börjar koka torrt.
  • Kokar upp till 1 liter vatten (minsta mängd 0,25 liter). Effekt 2400 W.

Mer information om vattenkokaren finns här på Philips hemsida.

Artikeln fortsätter under annonsen


Intryck av vattenkokaren

Philips HD9380 är enkel att använda med de 5 olika knapparna för önskad temperatur. På vissa tidigare modeller fanns endast symboler i form av kaffeböna, tekopp etc. för respektive temperatur. Detta har kritiserats av några användare och Philips verkar ha lyssnat. På HD9380 (komplett beteckning HD9380/20) som jag testat finns både symboler och tydligt angivna gradantal 40, 80, 90, 95 och 100 grader. Bra!

philips hd9380

Jämför storleken med mjölkpaketet. Värm inte mjölk i vattenkokaren!

Vattenkokaren går lätt att fylla på, både via hällpipen och genom att öppna locket. Hällpipen är för övrigt riktigt bra, det går att hälla upp vattnet både långsamt och snabbt utan att spilla. Kokaren blir inte lika varm som andra liknande produkter, eftersom stora delar är i plast. Mindre risk att bränna sig på denna vattenkokare alltså.

Det är praktiskt att överbliven sladd kan gömmas i en vinda under basenheten.

Hur snabbt värms vattnet?

I mina egna tester värmdes kallt vatten till 40 respektive 100 grader.

  • 1 liter till 100 grader: 3 minuter och 15 sekunder.
  • 0,5 liter till 100 grader: 1 minut och 45 sekunder.
  • 1 liter till 40 grader: 1 minut och 5 sekunder.
  • 0,5 liter till 40 grader: 50 sekunder.

Genomgående är vattenkokaren riktigt snabb, tack vare den höga effekten på 2400 W. När vattnet är varmt avges en kort ljudsignal, som sedan upprepas efter 2 minuter. Inget onödigt frekvent pipande alltså.

Slutomdöme

Philips HD9380 är en riktigt bra vattenkokare, speciellt för småbarnsföräldrar som kommer älska möjligheten att enkelt värma vatten till 40 grader. Vattenkokaren är lätt att använda och ytan på den blir inte speciellt varm jämfört med liknande produkter. Det enda något negativa jag hittat är priset, lägsta pris på Prisjakt är just nu 645 kr inkl frakt. Det finns definitivt billigare vattenkokare, men då saknar de en eller flera av funktionerna som nämns i detta test.

Philips HD9380 andas kvalitet och erbjuder smarta funktioner. Rekommenderas!

Tävling – Vinn vattenkokaren

Missa inte chansen att vinna ett exemplar av vattenkokaren.

1 comment for “Vattenkokare som kan värma vatten till 40 grader – Test av Philips HD9380

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *