Test av hörlurarna Sony MDR-XB700

Jag har haft Sonys hörlurar MDR-XB700 hemma för test under några veckor. XB700 är den största modellen i Sonys nya XB-serie, som utlovar en basupplevelse utöver det vanliga. Modellen är verkligen abnormt stor.

Sony MDR-XB700 hörlurar

Artikeln fortsätter under annonsen


Hörlurarna har en gigantisk drivenhet på 50 mm och mycket mjuka örondynor. En trevlig detalj är att det följer med en förvaringspåse som känns lyxig. Priser på hörlurarna hittar du lättast på Prisjakts sida om Sony MDR-XB700.

Min egna favoritlurar som jag ägt ganska länge är Sony MDR-V700DJ. Både XB700 och V700 riktar sig i första hand till dem som gillar bastung musik. Det blir därför naturligt att jämföra dessa hörlurar.

V700 har en bra bas, men XB700 har verkligen en avgrundsdjup bas. Med vissa hörlurar vill du öka på basen mha equalizer, med XB700 vill du snarare sänka basen… En del recensenter har påpekat att XB700 har såpass kraftig bas att den riskerar dränka övriga toner. Jag kan delvis hålla med om detta. Fast i mångt och mycket är detta en smaksak. Gillar du tung bas är XB700 lurarna för dig.

Sony MDR-XB700 örondynorSjälv tyckte jag XB700 imponerade mest med vanlig pop/rock-musik. Rent fint ljud, bra bas och utmärkt ljudisolering. Hörlurarna stänger inte ute omgivande ljud helt, men musiken stannar kvar i lurarna, vilket är  trevligt både för en själv och för omgivningen.

XB700 är mer komfortabla än V700. Båda hörlurarna är stora och kan därmed upplevas lite tunga på huvudet efter en stunds lyssning, men den upplevda tyngden är ett större problem med V700.

Den starka och även svaga punkten på Sony MDR-XB700 är storleken. Den stora drivenheten (som Sony själv kallar XXXL) ger kraftigt, basrikt och fylligt ljud. En stor produkt låter sig dock inte bäras med enkelt. Glöm att få ner XB700 i jackfickan! XB700 passar bäst för seriös musiklyssning hemma i fåtöljen eller framför datorn.

Butikslänk: Sony MDR-XB700 på Netonnet.se

3 comments for “Test av hörlurarna Sony MDR-XB700

  1. Hej..

    Jag har själv ett par MDR-V700DJ och är MYCKET nöjd över dom. Förutom det som du säger att det tär på skallen efter ett par timmars lyssning. Men min fråga är om det är värt att byta ut V700 imot XB700 ljudmässigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *