Test av Asphalt 5, ett bra bilspel till iPhone

Bilspelet Asphalt 5Skanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Bilspelet Asphalt 5 i App store? har precis släppts i App store och jag var bara tvungen att köpa och testa på min iPhone 3G. Spelet är utvecklat av företaget Gameloft som är en av de största iPhone-utvecklarna när det gäller spel och Gameloft har ett flertal tunga speltitlar bakom sig. Asphalt 5 kostar just nu 49 kr i App store.

Asphalt 5 är ett arkad-racingspel och spelidén är liknande de som finns i Need for speed och Burnout. Mycket fart och action ger mycket spelglädje, men visst avkall på realismen. Det är lätt att komma in i denna typen av spel.

Artikeln fortsätter under annonsen


Omdömen om Asphalt 5

asphalt 5 iphone screenshot
Det centrala i spelet är karriärläget där man genom olika utmaningar vinner race och samlar på sig pengar. Med pengarna kan bilen trimmas och uppgraderas. Vartefter utmaningarna klaras låses nya bilar, banor och uppgraderingar upp. Spelet innehåller 30 olika bilar, däribland Audi R8, Bugatti Veyron, Lamborghini murcielago, Ferrari F430. Karriären börjar i en Mini cooper S.

Spelet har en bra balans mellan snygg grafik och bra körkänsla. Jag har tidigare testat Real racingSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Real racing i App store? som fått mycket bra omdömen. Real racing är ett mer realistiskt spel körmässigt, men jag tycker kontrollerna i Asphalt 5 är snäppet bättre. Bilen är lättare att styra helt enkelt. Det bästa alternativet är att styra bilen genom att vinkla iPhonen. Spelet har bra fartkänsla.

En kul detalj i spelet är att man kan lyssna på sin egen musik medan man kör, genom att klicka på en not-ikon så hamnar man i bilstereon.

Du kan också spela mot dina kompisar via bluetooth eller online mot andra spelare med Gameloft live. Jag har testat Asphalt 5 med Gameloft live och det var enkelt att skapa ett konto inuti spelet på iPhonen och komma igång på några minuter.

Köp Asphalt 5 i App store nu!Skanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Köp Asphalt 5 i App store nu! i App store? (länken leder till App store)

Har du tips på fler bra bilspel till iPhone? Kommentera gärna nedan.

2 comments for “Test av Asphalt 5, ett bra bilspel till iPhone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *